HTC Sensation XL: nové jméno pro Runnymede (3x aktualizováno)

Před nedávnem jsme vás informovali o spojení HTC s hudební značkou Beats by Dr. Dre. Prvního modelu vzešlého z této spolupráce se dočkáme zřejmě již velmi brzy. Ohromí nás ale i obřím displejem, výkonným procesorem nebo tenkým tělem.

Bude oficiální označení Sensation XL? - Aktualizováno 26.9.2011 16:30

Podle nejnovějších informací by se model Runnymede měl prodávat pod finálním označením Sensation XL, přičemž koncovka XL označuje enormně velký 4,7 palcový displej. Na internet uniklo rovněž první video s telefonem.

Oficiální specifikace? - Aktualizováno 13.9.2011 17:00

Na internet unikly plné specifikace modelu Runnymede, potvrzující velký 4,7 palcový displej, bohužel ale s nízkým rozlišením 800×480 pixelů. Chybět nebude 1,5 GHz jednojádrový procesor a 8 Mpx fotoaparát, bohužel však pouze s nahráváním 720p videí. Výbava je tedy horší, než v případě vlajkových lodí Sensation nebo Evo 3D, i když úhlopříčka displeje je mnohem větší. Pokud se tedy informace potvrdí, bude mít novinka poměrně malou cílovou skupinu. Zařízení bude i poměrně tenké s tloušťkou pod 10 milimetrů. Další specifikace naleznete v obrázcích níže.

První rendery - Aktualizováno 13.9.2011 - y

Server pocketnow přinesl první render očekávaného giganta s kódovým označním Runnymede, později se na internetu objevil také druhý obrázek, zachycující tajnou novinku. Pokud se pravost renderů potvrdí, přinese tato novinka se 4,7 palcovým displejem velmi elegantní design, u kterého se HTC po dlouhé době posunuje trochu dále a nejedná se o designovou reinkarnaci dřívějších zařízení. Na druhém renderu je na zadní straně vidět také logo společnosti Beats by dr. Dre, se kterou začalo HTC spolupracovat. Žádné další nové informace ale dostupné nejsou a stále platí specifikace, které unikly dříve a které naleznete níže.

Původní informace z 31.8.2011

Pokud se zajímáte o značku HTC a pročítáte recenze na její produkty, tak vám zřejmě nemusím připomínat, jak bídné jsou telefony po zvukové stránce. Na lepší časy se začalo blýskat začátek srpna, kdy HTC oznámilo spolupráci se značkou Beats by Dr. Dre. Připomenu, že jde o značku dodávající kvalitní sluchátka. Všem tak svitla naděje, že HTC zapracuje i na zlepšení kvality zvuku.

HTC a Beats by Dr. Dre

Nyní prosakují informace o chystaném modelu, kterému se prozatím říkám Runnymede. Půjde o dalšího zástupce s operačním systémem Android 2.3.4 a obsahovat bude i nejnovější prostředí Sense 3.5. O plynulost se postará jednojádrový procesor s taktem 1,5 GHz. Operační paměť RAM nabídne 768 MB. Potěšit by vás měla interní paměť nabízející rovných 16 GB. Neuvěřitelně zní velikost displeje. Úhlopříčka by měla být 4,7 palce. Zároveň však překvapí, že rozlišení bude pouze 800 x 480 pixelů. HTC ve svých posledních špičkových modelech používá jemnější rastr. 8 megapixelovému fotoaparátu s ohniskovou vzdáleností f/2.2 bude sekundovat dvojice LED diod. Další překvapení čeká u videa. To sice bude možné nahrávat „jen“ v rozlišení 1280 x 720 pixelů, nicméně se 60 snímky za vteřinu. Druhý 1,3 megapixelový fotoaparát se bude nacházet klasicky na přední straně.

Ačkoli zřejmě nepůjde o nejvybavenější model, je výbava v mnoha ohledech nevídaná. O to víc překvapí, že by se měla vměstnat do tloušťky nepřesahující 10 milimetrů. Vývoj HTC Runnymede budeme samozřejmě bedlivě sledovat.

Zdroje: gsmarena.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
Miro
taky ale půjde o to, co udělá Monster, jestli tam bude jen nějaká samolepka na efekt, nebo dodá i něco lepšího.... I tak ale 4,7 palců je moc a to ani nízká tloušťka nezachrání
peterB
tu pisu ze diplej bude mat rozlisenie 960x540 qHD http://www.pocket-lint.com/news/42030/htc-runnymede-official-picture-leaked
wendaphone
tak prý má mít už jiné jméno a to je HTC BASS
Martin
První výplod spolupráci tu už dávno je, a ne jeden. Osvěžte si paměť, páni rádoby redaktoři. Možná méně piv, více rozumu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze