Tajná Nokia C7 potvrzena a otestována (4x aktualizováno)

3

Na čínském serveru mobile.it168.com došlo k odhalení připravované novinky řady C. Bude se jednat o smartphone s dotykovým displejem a neutrálním vzhledem. Zadní strana pak bude skrývat 8 MPx fotoaparát. Nejvíce budí pozornost podpora multi-touch ovládání.

10.6.2010 - Původní informace

Novinka nerazí heslo styl na prvním místě. Nabídne neutrální vzhled, který se nepodobá vzhledu předchozích dotykových telefonů Nokie. Novinka nedisponuje žádnými výraznými designovými výstřelky. Chybí výstupky a prvky, které by narušovaly sourodost celého telefonu.

Čínský zdroj cituje přítomnost ještě starší verze operačního systému Symbian S60 5th Edition, kterou nalezneme v současných dotykových symbianových telefonech. Co vedlo výrobce k tomuto kroku je nepochopitelné v době, kdy se připravuje nová verze, kterou se například bude pyšnit vlajková loď Nokia N8. Spolu s faktem, že v novince je starší verze operačního systému, působí neuvěřitelně zpráva o podpoře multi-touch ovládání.

Z daných snímků lze vyčíst, že novinka je opatřena 3,5 mm hudebním konektorem Jack. Na zadní straně lze nalézt 8 megapixelový fotoaparát, doplněný o LED diodový blesk. Padla zmínka také o možnosti nahrávat videa v HD rozlišení.

Více podrobností o této novince se dozvíme na telekomunikačním veletrhu CommunicAsia, který se bude konat v Singapore 15. června. Do té doby nezbývá nic jiného, než trpělivě čekat, zda se informace potvrdí, nebo zda jde o zdařilý čínský podvrh.

Aktualizováno 31.7.2010 - nové informace

Informace se nakonec ukázaly být pravé a kromě další fotografie obrázku telefonu se potvrdily také následující parametry:

  • Tloušťka pouze 11 milimetrů
  • Displej s nHD rozlišením (640 x 360 pixelů), úhlopříčkou 3,3 palce a kapacitní technologií
  • Operační systém Symbian^3
  • 8 Mpx fotoaparát s dual LED diodou a autofocusem
  • nahrávání a přehrávání 720p videa
  • microUSB konektor
  • 3,5 mm Jack konektor


Nokia C7 na špionážní fotografii z časopisu

Představení nové Nokie C7 nemůže být příliš daleko a odhadujeme jej buď na srpen, či zářijový Nokia World.

Aktualizováno 19.8.2010 - nové snímky telefonu

Doplněno o nové snímky telefonu

Aktualizováno o videa uživatelského prostředí

Aktualizováno 26.8.2010 - test na Mobile-Review

Známý blogger Eldar Murtazin opět provedl husarský kousek, když se mu podařilo Nokii C7 otestovat dříve, než byla oficiálně představena. Z testu vyplynulo, že se v podstatě jedná o odlehčenou verzi Nokie N8 s velmi podobnými parametry (nechybí Bluetooth 3.0, Symbian^3, AMOLED displej, 256 MB RAM), ale s horším fotoaparátem, chybějícím microHDMI a několika dalšími drobnostmi.

Celý test naleznete na stránkách Mobile-reveiew v ruštině.

Zdroj: mobile.it.168.com a unwiredview.com, mobile-review.com
Diskuze ke článku
JohnyAsbest
prosím dejte ji do kovu, a bude designově skvělá. Jinak plasty jsou úděsné.
Fanda
Sice jsem stavěný na jiné typy telefonu, ale tento kousek od Nokie se mi moc líbí. Jen by mě osobně zajímalo, proč s tímhle nepřišli už dávno.
JohnyAsbest
Takže konečně v kovu a ještě barva garnet nebo měď - tak to beru.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze