Aktualizace PR 2.0 pro Nokii C7 je na světě

4

Dlouho očekávaná klíčová aktualizace PR 2.0 pro Symbianové Nokie už je na světě, má to ale několik háčků. Dostupná je pouze přes program Navifirm a radovat se z ní mohou jen majitelé americké verze Nokie C7. Pro evropský region tato aktualizace zatím není dostupná.

Klient Navifirm, který slouží ke stahování firmwarů, nabídl uživatelům Nokie C7, kteří vlastní americkou variantu, novou dlouho očekávanou aktualizaci PR 2.0 Která přináší očekávané změny, desítky vylepšení, opět zlepšuje výkonnost samotného zařízení a inovuje i řadu aplikací. Tato zpráva ale může potěšit i nás evropské uživatele. Znamená to totiž, že očekávané vypuštění i evropské varianty této aktualizace lze očekávat do dvou týdnů.

Nokia C7 patří v současné době mezi tři nejlépe vybavené zařízení výrobce Nokia. Na rozdíl od modelu N8 sází především na svůj design. Nabídne procesor o taktu 680 MHz spolu s pamětí RAM hodnoty 256 MB a také grafickým akcelerátorem. Disponuje novou verzí Symbianu ^3. Na přední straně se nachází kvalitní AMOLED dotykový displej kapacitní technologie s úhlopříčkou 3,5" a rozlišením 360 x 640 bodů. Podporovány jsou i gesta multi-touch.

Nokia C7 na oficiálních fotografiích

Datová výbava zahrnuje Wi-Fi b/g/n a Bluetooth 3.0, samozřejmostí jsou sítě 3G s nástavbami HSDPA a HSUPA. Mezi její další přednosti patří 8 GB interní paměť, rozšiřitelná o paměťové karty typu MicroSDHC. Na zadní straně se nachází fotoaparát o rozlišení 8 MPx s technologií full focus s přisvětlovací diodou. Nabízí také netradiční funkci USB On-The Go.

Nový firmware existuje pod kódovým označením 20.037 a je dostupný pouze pro Nokii C7 US pod označením RM-691. Podívejte se na screenshoty a video z nového firmware níže.

První poznatky uživatelů a očekávaná vylepšení a novinky:

  • nová QWERTY klávesnice v portét režimu
  • přibyla podpora technologie NFC (podpora bezdrátových plateb) v konektivitě
  • nové hry Fruit Ninja, Labyrinth 3D, Doodle fit, Bowling demo
  • kinetické skrolování je mnohem plynulejší
  • fotografie jsou otevírány přímo , není nutné otevírat položku vše. Mezi třemi ikonami přibyla ikona galerie
  • aktualizována Java na verzi 2.2
  • kancelářský balík QuickOffice aktualizován na verzi 6.4.279
  • prohlížeč elektronických dokumentů Adobe Reader aktualizován na verzi 10.0.104
  • zlepšena výdrž baterie
  • předinstalována technologie psaní Swype
  • webový prohlížeč aktualizován na verzi 7.3.1.20
  • vyšší hlasitost reproduktoru
  • mnohé další změny
Čtěte: Nokia N8: vše o aktualizacích (nové informace)

Zdroje: forum.dailymobile.se

Diskuze ke článku
Nokia
Vztahuju sa vsetky updaty na C7 a N8 aj na Nokiu E7? A budu tiez vychadzat +/- v rovnakej dobe?
Michal Kostka
Michal Kostka
Dobrý den, ano aktualizace PR 2.0 by měla být dostupná i pro Nokii E7, těžko ale určit datum jejího zveřejnění, jak to vypadá tak jako první se dočkají majitelé Nokií C7, pak se dočká N8 spolu s E7. Logicky vzato, dle první aktualizace PR 1.1.
Nokia
Dakujem za odpoved. Tak povazujem to za logicke, len som sa chcel ubezpecit ci nahodou v pripade E7 nema Nokia inu politiku.
Nahodou nepoznate este datum kedy by sa mohla E7 objavit u vas v redakcii? Som pre ten telefon uz prakticky rozhodnuty, ale rad by som pocul este nejake prakticke dojmy a skusenosti nez ho objednam. Dakujem
Martin Pultzner
Dobrý den,

Nokii E7 očekáváme zhruba do 2 týdnů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze