Tableto-mobil Samsung Galaxy Note v redakci

13

Máme v redakci jeden z největších telefonů nebo jeden z nejmenších tabletů? Zapeklitá otázka. V každém případě se jedná o zařízení s dvoujádrovým procesorem, 5,3 palcovým HD displejem a Androidem. V těle je navíc ukryt speciální stylus a také silná baterie.

Samsung Galaxy Note je vyhlíženým kouskem už od svého zářijového představení v Berlíně. Právě tam nás doslova šokoval svou velikostí. V přímém porovnání vedle něj působí všechny dosavadní velké mobily, jako malé. Konkrétní rozměry najdete v tabulce na konci tohoto článku, ale už teď prozradím, že držení 83 mm širokého stroje v jedné ruce činí nemalé problémy. Více než kdy jindy oceníte tloušťku necelý jeden centimetr. Být Note tlustší, bylo by držení ještě obtížnější. Slušně narostla i hmotnost. Bez dvou gramů jde o 180 gramů. Zřejmě proto Samsung použil spíše plastové materiály, aby zbytečně nenavyšoval hmotnost. Potěší, že vše působí velmi solidním dojmem.

Na první pohled se Note velmi podobá modelu Galaxy S II. Výbavou jej však předčí. Mnohem větší je displej, který je zároveň trumfem Notu. Na ploše 5,3 palce totiž operuje s rozlišením 1280 × 800 pixelů, což dává jemnost 285 ppi. Použitá technologie je „jen“ Super AMOLED (Galaxy S II nabídne Super AMOLED Plus). I přesto je displej krásně čitelný a viditelný i na slunci. V telefonu se nachází operační systém Android 2.3.6 s nadstavbou TouchWiz 4. generace. O plynulý chod se stará dvoujádrový procesor s taktem 1,4 GHz a 1 GB paměti RAM. Přesto si nelze nevšimnout, že při odemykání to telefonu občas trošku trvá. Závěry si však nechám až do recenze.

Samsung Galaxy Note – videopohled

Dalším tahákem je stylus. Výrobce jej šikovně integroval do telefonu, můžete jej tak mít stále při sobě a nikde nezavazí. Jde o poměrnou malou „tyčinku“, která není teleskopická. Ovládat s ní můžete celé prostředí telefonu, vyjma senzorových kláves. Nativně je přítomna speciální aplikace „S poznámka“, která podporuje zapisování/kreslení pomocí stylusu. Další kreslící aplikace najdete v obchodě Samsung Apps. Výkonný procesor a velký displej si řeknou o hodně energie. Samsungu se do útlého těla podařilo vměstnat Li-Ion akumulátor s kapacitou 2500 mAh. Jaká bude výdrž, uvidíme, nicméně prozatím to vypadá, že by Note nijak dramaticky nízkou výdrží trpět neměl.

Ovládat Note můžete i stylusem

Na vysoké úrovní je i fotoaparát disponující 8 megapixelovým rozlišením, automatickým ostřením a přisvětlovací LED diodou. Snímání scény na obřím displeji je velmi pohodlné. Umožněn je také video záznam až v rozlišením 1920 × 1080 pixelů. Využít také můžete přední 2 megapixelovou kamerku pro videohovory.

Samsung Galaxy Note právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá.

Technické parametry Samsung Galaxy Note

Kompletní specifikace
Konstrukce145,9 × 83 × 9,7 mm, 178 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,3" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetARM Cortex-A9, CPU: 2×1,4 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2011,
Diskuze ke článku
David B.
Zkuste ten Shadowgun když ho tam už máte a nějaký benchmark by nebyl špatný.
Jan

Vite co vazne nechapu treba to ze jsem se ptal na telefon Galaxy W a bylo mi receno ze jeste nemate v redakci. a najednou se tady objevi Galaxy note.. ktery mel prijit do Ceske republiky buh vi.. az v roce 2012 v prvnim kvartalu.. a hle uz mate videopohled.. a i clanek :D to je vazne moc.. Cekal jsem ze to dorazi mnohem drive. Treba Mobilmania uz davno vidala recenze a i kratky videopohled jak je to mozne .. ze oni uz ji dostali a vy jeste stale ne vazne nechapu :D :D ...
stepo
jezis. ted se tu budete dohadovat..? ale je fakt ze na mobilmaini je to o neco rychlejsi. za to tady je to zase podle meho nazoru kvalitnejsi a celkove zdarilejsi. navstevuji oba weby. ale mobilenet je number one
Zdeněk
Dobrý den. Jdou na zařízení opravdu vytvářet a editovat dokumenty Office? U některých prodejců (např. Alza) je v popisu přístroje uvedena pouze možnost prohlížení. Děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze