Tablet Lenovo Tab Extreme má krásný 3K OLED displej, 8 reproduktorů i 4letou podporu

aktualizováno
Tablet Lenovo Tab Extreme má krásný 3K OLED displej, 8 reproduktorů i 4letou podporu
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • K tabletu je k dispozici chytré pero Precision Pen 3
  • Výrobce garantuje tři velké aktualizace OS a čtyři roky bezpečnostních záplat
  • 14,5" OLED displej má jemné 3K rozlišení a 120Hz obnovovací frekvenci

Jedním z nejzajímavějších produktů, které Lenovo uvedlo na veletrhu CES 2023, je bezpochyby Lenovo Tab Extreme. Tablet s OLED displejem o velikosti 14,5" nabídne ultrajemné 3K rozlišení, ale také 120Hz obnovovací frekvenci či podporu Dolby Vision a Dolby Atmos v propojení s celkem osmi hlasitými reproduktory, na nichž se podílelo JBL.

Tablet Lenovo Tab Extreme je všestranný pomocník – CES 2023

Novinka disponuje USB-C konektorem, který funguje také jako obrazový vstup, tudíž je možné tablet použít jako externí monitor

Kromě působivé audiovizuální výbavy zaujme i pěkně zpracované příslušenství v podobě podsvícené klávesnice s magnetickým držákem, na němž lze tablet polohovat přesně dle potřeb uživatele. Na klávesnici navíc neschází ani praktický touchpad, který podporuje gesta operačního systému Android. I v tomto ohledu přitom Lenovo Tab Extreme exceluje, neboť výrobce slibuje 3 velké aktualizace operačního systému a 4 roky bezpečnostních záplat, což je ve světě tabletů s Androidem nadstandardní.

Lenovo Tab Extreme

Lenovu Tab Extreme pochopitelně neschází ani podpora chytrého pera Precision Pen 3, které lze jednoduše přicvaknout na záda tabletu díky integrovaným magnetům, kde se zároveň nabíjí. Na zadní stranu lze (opět magneticky) přicvaknout také praktický stojánek, pomocí něhož může tablet stát ve vertikální nebo horizontální poloze. V neposlední řadě zaujme i USB-C, skrze nějž je možné zrcadlit obsah (například z notebooku) na displej tabletu Tab Extreme, a vytvořit tak další pracovní plochu.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Obří luxusní kousek. Chtěl sem napsat něco o typicky mizerné podpoře Lenova ale podle všeho se už poučilo. I když to bude nejspíš stát jak slušný NTB.
Lukáš Blažek
Lukáš Blažek
Chtěli jsme koupit na Vánoce dceři Tab 11 Pro 2nd gen, ale potřebovali jsme to i s klávesnicí. Psal jsem všude, i na několik podpor Lenova z různých států. Nikdo nevěděl kdy bude k dostání. Snad v létě prý.

Vypustí zajímavý tablet, všude v recenzích i s klávesnicí. Ale ouha, tu koupit nemůžete a podpora nic neví. Po této zkušenosti jsem na Lenovo zanevrel a objednal Tab S8+.
Jiří Kocman
Jiří Kocman
Tablet asi OK, byť v tomto směru bych upřednostnil Samsung a jeho Ultru, která je hodně podobná rozměry. Loni v květnu jsem koupil S8+ a dnes si říkám že Ultra by mi sloužila lépe. U Samsungu přeci jen budu věřit více, jak s aktualizacemi, tak hlavně s DeXem proti produktivity módu Lenova.

Co ale musím Lenovu pochválit je to pouzdro. De facto Magic Keyboard na stereoidech protože na tabletu stále zůstává i po sundání kickstand, což je za mě největší problém Magic Keyboard u iPadů a zároveň chrání stylus při zavřeném stavu. Tady si tedy můžu jen přát ať tohle obšlehne Samsung pro svou Ultru a potažmo plusko. Okamžitě bych si to koupil.

Na fotkách v článku ani na videu není vidět pravá strana kloubu, v levé nevidím žádné USB-C tak jako na Magic Keyboard přes kterou se dá iPad dobíjet, tuhle feature tato klávesnice nemá? Je to fajn, že pak kabel netrčí z tabletu a přitom má napájení

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze