Lenovo odhalilo moduly Magic Bay. Na notebook si nacvaknete 4K kameru i LTE modem

Lenovo odhalilo moduly Magic Bay. Na notebook si nacvaknete 4K kameru i LTE modem
Fotografie: Lenovo
  • Moduly Magic Bay jsou kompatibilní se zařízením ThinkBook 16p Gen 4
  • Lenovo představilo tři různé moduly včetně LED přisvícení

V rámci představení novinek společnosti Lenovo na veletrhu CES 2023 nás zaujal také ThinkBook 16p Gen 4. Toto svým způsobem „modulární“ zařízení totiž podporuje zajímavé příslušenství, které lze jednoduše nacvaknout na víko notebooku a začít používat.

Výrobce ukázal konkrétně tři různé moduly označované jako Magic Bay, které si po nacvaknutí (skrze magnet a piny) s notebookem okamžitě rozumí a nic nebrání tomu je začít používat. Pravděpodobně nejzajímavějším z nich je Magic Bay Webcam, což je 4K kamerka s velkým senzorem, který lze otočit o 180 stupňů, čímž se stane zadní kamerou notebooku. Toto řešení umožňuje například zabírat tým kolegů, zatímco v počítači integrovaná webkamerka snímá uživatele. Pokud směřuje Magic Bay Webcam rovněž na uživatele, vylepší se obraz díky technologii Fusion Merging, která sloučí záznam z webkamery a Magic Bay Webcam.

S videozáznamem pak souvisí i druhá vychytávka, kterou je Magic Bay Light, což je LED přisvícení s několika stupni regulace výkonu, které zlepší výslednou kvalitu videa.

Třetím modulem je pak Magic Bay LTE, což je internetový modem. Kromě toho, že poskytne bezpečné internetové připojení uživateli notebooku, může poskytnout kabelové internetové připojení i dalšímu zařízení pomocí integrovaného USB-C. U samotného notebooku pak výrobce zmínil 16" displej s 3,2K rozlišením a 93% poměrem displeje k víku. O výkon se pak postará nejnovější generace grafických karet NVIDIA RTX a procesory Intel Core i9.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze