Tablet HTC Vertex: zrušený projekt nebo připravovaná novinka?

1

Tajemný tablet od výrobce HTC, dříve také známý jako HTC Quattro, se opět objevuje na scéně. Tentokrát se jedná o benchmarky AnTuTu a Nenamark 2, které prozrazují nejen možný název tabletu, ale také některé zajímavé hardwarové specifikace.

Zmínky o druhém tabletu výrobce pramení ještě z listopadu uplynulého roku, kdy se Vertex objevil na internetu. Poté se však po něm slehla zem a čerstvé informace vyplouvají na povrch teprve teď, více jak půl roku po prvotních zprávách. Navíc HTC oznámilo, že v průběhu roku 2012 žádný nový tablet čekat nemáme, takže se buď jedná o prototyp, u kterého také zůstane, nebo o model, který je vyvíjený až na příští rok.

Bohužel ani tentokrát nejde o oficiální oznámení, nýbrž o benchmarky AnTuTu a Nenamark 2, která často prozrazují hardwarové specifikace přístrojů ještě předtím, než se o nich dozvíme něco více. Podle nich by měl mít HTC Vertex čipset Tegra 3 a procesor s taktem 1,3 GHz. Podporovat jej bude operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich s možnou aktualizací na Jelly Bean.

TIP: Přečtěte si také naši recenzi na tablet HTC Flyer.

O úhlopříčce displeje zatím nic nevíme, měl by se však pochlubit WXGA rozlišením (1280 x 800 pixelů). Tloušťka tabletu by měla činit 9 mm a rozlišení napovídá standardní úhlopříčku 10 palců, i když se samozřejmě může jednat o cokoliv menšího.

Vzadu bychom měli najít fotoaparát s rozlišením 2 Mpx a chybět nebude ani přední kamerka s 1,3 Mpx, schopná natáčet a fotit. Samozřejmostí je Wi-Fi a Bluetooth ve verzi 4.0, příjemným bonusem pak bude dvojice reproduktorů s technologií Beats Audio. Jedná se o zrušený projekt ve fázi prototypu nebo opravdu o připravovaný cenově dostupný tablet, který by mohl konkurovat například novému Google Nexus 7?

Zdroje: notebookitalia.it

Diskuze ke článku
Morous
Mohli by něco vydat... Pokud toto, tak nakonec proč ne, rozhodne cena a celková kvalita. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze