T-Mobile představil T Tablet. Má 10,4" displej, eSIM a stojí 6 tisíc korun

4
T-Mobile představil T Tablet. Má 10,4" displej, eSIM a stojí 6 tisíc korun
Fotografie: T-Mobile
  • Novinka je vybavena procesorem Dimensity 700
  • Samozřejmostí je podpora 5G
  • Potěší lehce zvýšená odolnost proti vodě a prachu
  • T-Mobile přislíbil 7 let softwarové podpory

T-Mobile loni navrátil produkty pod svým logem. V letošním roce navázal a pod vlastní značkou ukázal i tablet, který pojmenoval velice jednoduše – T Tablet. Jedná se o zařízení s 10,4" IPS displejem a jemným rozlišením 2 000 × 1 200 pixelů. Jelikož jde o cenově dostupnější tablet, nepřekvapí jen základní 60Hz obnovovací frekvence.

Hardwarovou výbavu zastřešuje osmijádrový procesor MediaTek Dimensity 700. Jedná se sice o starší model, který však v nižší střední třídě ostudu neudělá. Doprovází jej 6GB operační paměť a 128GB úložiště. Navrch je přítomen slot pro až 2TB paměťovou kartu. V tabletu je připraven nejnovější Android 13 a T-Mobile rovnou oznámil, že tablet obdrží dvě velké aktualizace, což znamená Android 14 a 15. Celková délka softwarové podpory však bude 7 let, a to v případě bezpečnostních záplat. První tři roky mají chodit v měsíčním cyklu, posléze jednou za čtvrtletí.

T-Mobile T Tablet

Nechybí základní sestava fotoaparátů. Zadní strana je domovem 8megapixelového snímače a 2megapixelového portrétního objektivu, zatímco na čelní straně je 8megapixelová selfie kamerka. O přísun energie se stará baterie s kapacitou 7 000 mAh a podporováno je drátové nabíjení o maximálním výkonu 15 W.

Přidanou hodnotou tabletu je mírně zvýšená odolnost se stupněm krytí IP52, což znamená, že zařízení vydrží třeba postříkání vodou. Na internet se připojíte nejen skrze Wi-Fi, ale i prostřednictvím mobilních dat. Tablet zvládá nejen nanoSIM kartu, ale rovněž eSIM, což je poměrně nevídaný jev. V této souvislosti doplňme, že tablet zvládá i 5G sítě.

„Neustále pracujeme na tom, aby co nejvíce lidí v zemi mohlo využívat ty nejmodernější technologie. Nadále rozšiřujeme pokrytí 5G a vedle našeho T Phone je nyní i T Tablet dalším zařízením, které poskytne nejen našim zákazníkům možnost připojit se k této síti kdekoliv. Cenově dostupný T Tablet je skvělou volbou pro studenty, kteří se právě teď vracejí do škol, i všechny ostatní, kteří potřebují pracovat na cestách, spojit se se svými blízkými nebo se jen bavit,“ říká Maximiliano Bellassai, Chief Commercial Officer, T-Mobile Česká republika.

T-Mobile T Tablet se začne nabízet od 24. srpna bez jakýchkoliv závazků u operátora za 5 999 Kč. Pokud byste si jej pořídili k tarifu Neomezeně XL, vyjde jen na 999 Kč.

Technické parametry T-Mobile T Tablet

Kompletní specifikace
Konstrukce247,6 × 157,1 × 7,9 mm, 488 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP52
DisplejTFT IPS, 10,4" (2 000 × 1 200 px)
Fotoaparát8 Mpx
ChipsetMediaTek Dimensity 700,
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 13
Akumulátor7 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2023, 5 999 Kč
Diskuze ke článku
Damara226
Damara226
Oproti T-Mobile telefonům je toto neuvěřitelně výhodná nabídka.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Líbí se mi tohle víc než ten Honor tablet..
Ben Ben
Ben Ben
Tak to není vůbec zlé. Zajímavá výbava a podpora. Sice ne každý ocení 5G modul a stejně ho bude platit ale ok.
Pc Wifi
Pc Wifi
eSIM, 5G, no na to se slysi dobre. Doufam ze je i GPS. Da se i odpustit "jen" 15W nabijeni.
Tableta by mela byt v prodeji v : Česku, na Slovensku, v Rakousku, Německu, USA nebo v Polsku.

Apropo zmeny jsou i u T-Phonu. Levnejsi model ma uz v zakladu NFC a ROM 128GB v zakladu, drazsi dokonce 256GB. Levnejsi ma take lepsi selfie fotak, 8Mpix misto puvodniho 5Mpix.
Cena základního T Phone zůstává na hodnotě 4 999 Kč, T Phone Pro i přes drobné novinky zlevnil o pětistovku na 5 999 Kč.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze