T-Mobile má rekordní LTE síť, umí až 375 Mbit/s

17

T-Mobile se pochlubil další pokořenou metou v pomyslném závodě o nejrychlejší LTE síť. Pomocí technologie LTE Advanced se spojením tří pásem (funkce Carrier Aggregation) lze nyní ve dvou lokalitách dosáhnout rychlostí až 375 Mbit/s pro stahování a 50 Mbit/s pro odesílání. Datový provoz v síti LTE roste, už překonal 3G.

Operátor spojil pásma 2100 MHz (o šířce 20 MHz), 1800 MHz (o šířce 20 MHz) a 800 MHz (o šířce 10 MHz) ve dvou lokalitách – v Praze ve svém sídle na Roztylech a v obci Jíloviště, okres Praha –západ. Technologii LTE Advanced (LTE-A) se spojením tří pásem zatím podporuje telefon Samsung Galaxy S6 Edge +, jehož majitelé si tuto novinku budou moci vyzkoušet v brzké době po plánované aktualizaci firmwaru. V dohledné době se v nabídce operátora objeví i další modely chytrých telefonů, které budou spojení tří pásem podporovat.

T-Mobile

TIP! Vodafone v Karlových Varech spouští LTE rychlostí až 300 Mb/s

T-Mobile spustil technologii LTE-A jako první operátor v České republice – spojením dvou pásem na konci června 2014 v Mladé Boleslavi navýšil rychlosti až na 225/50 Mbit/s.

Zdroje: t-press.cz

Diskuze ke článku
ANO
To je fakt bomba! Ten smesny detsky telefon by nedokazal realne zpracovat ani 100mbit .... ale papir snese vsechno:o) Takhle "vychytavka" je mozna pro hodne vzdalenou dobu, kdy bude pripojeny modemem pocitac a bude zrusen FUP .... kazdopadne co se tyce navysovani kapacity, tak je to zcela irelevantni, jelikoz se taha z vice starych pasem, takze celkova propustnost zustala zcela stejna, stahovani dat na "podporovanych" telefonech bude uplne stejne rychle/pomale, takze mi tak nejak unika cely smysl teto reklamni saskarny .... ajo, vlastne, jde o reklamni saskarnu, to je cely smysl toho oznameni, aneb vice prouzku, vice adidas ....
jupk
lte mobil jsem prodal...zcela bezvyznamne
Strášce Galaxyje
Hodina matematiky: když máme rychlost 375 Mbit/s a FUP 1,5 GB, za jak dlouho si jej zhruba vyčerpáme?
a) za půl měsíce
b) za půl dne
c) za půl hodiny
d) za půl minuty
Pepan
Slušelo by se dodat, že obdobnou testovačku, pro změnu v Karlových Varech, zvládl Vodafone někdy v červnu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze