T-Mobile dnes spouští LTE síť v Mladé Boleslavi

1

T-Mobile dnes spouští projekt LTE City v Mladé Boleslavi. Jako první operátor v České republice nabídne pokrytí celého města sítí čtvrté generace. Pouhé čtyři měsíce po zahájení úspěšného prvního rychlostního testu LTE v Praze bude tato nová technologie dostupná i široké veřejnosti.

T-Mobile: nový tarif Bav se pro všechny od 6 do 26 let

Projekt umožňuje mladoboleslavským příznivcům moderních technologií osahat si naživo technologii LTE ještě před ukončením aukce frekvencí a uvedením sítí 4. generace do komerčního provozu. Na rozdíl od spektra plánovaného pro běžný provoz, využívá LTE síť v Mladé Boleslavi pásmo o šířce 2x10 MHz v rámci frekvence 1 800 MHz, což znamená pro uživatele rychlost stahování až 75 Mbit/s a v případě odesílání dat teoreticky 25 Mbit/s. O pokrytí se bude starat celkem 19 vysílačů umístěných v Mladé Boleslavi a Kosmonosech.

„Díky projektu LTE City si teď každý v Mladé Boleslavi může reálně vychutnat možnosti sítě další generace,“ říká Frank Meywerk, technologický ředitel společnosti T-Mobile, a dodává: „Pokud v rámci aukce získáme vhodné spektrum, jsme připraveni zahájit budování LTE sítě v roce 2013. LTE City pak bude začleněno do našich 4G služeb. A i v jejich případě bude platit, že nejrychlejší síť má v České republice T-Mobile.“

Huawei E398

Čtěte také: Vyzkoušeli jsme LTE od O2: jaká je jeho rychlost v praxi?

Možnosti LTE si budou moci zájemci vyzkoušet v Mladé Boleslavi zcela zdarma. Od dnešního dne zařazuje T-Mobile do své standardní nabídky USB modem Huawei E398, který podporuje jak LTE, tak technologii 3G HSPA+ 42. Kdo si koupí toto zařízení v prodejnách T-Mobile v Mladé Boleslavi, ať už se smlouvou nebo za nedotovanou cenu, dostane k němu automaticky zdarma speciální SIM kartu určenou výhradně pro vysokorychlostní datové služby čtvrté generace v rámci projektu LTE City (v datových zařízeních). A to na celou dobu testovacího provozu, který bude probíhat minimálně po dobu šesti měsíců. Modem přijde stávající zákazníky na 599 korun s DPH při měsíční útratě 800 korun. Základní cena činí 3 499 korun s DPH. Navíc v obou prodejnách budou k dispozici k bezplatnému zapůjčení na jeden týden USB modemy Huawei E398 včetně SIM karty za vratnou zálohu v ceně USB modemu.

Zdroj: T-Mobile

Diskuze ke článku
jojijen
Rok 2013 a v cr poradne neni pokryto signalem HSPDA cca,, 40% ceska.Ale na 99% funguji EDGE,GPRS, :-D Tož cesky pokrok. :-D Priblizujem se milimetrovymi krucky zapadu.:) A co datovy limit?? Co kdyz ho vycerpam,áááá :D.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze