Nokia 700 v redakci: první dojmy a videopohled

4

V redakci pro vást testujeme mimo jiné také novou Nokii 700, která společně s modelem 701 přináší jako první nový operační systém Symbian Belle. Zaujme také tenkou konstrukcí a poměrně dobrou výbavou. Přečtěte si naše první dojmy a podívejte se na náš 3D videopohled.

Nokii 700 pro vás právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi zde pod článkem nebo na Facebooku i Twitteru.

Nokia 700 se začíná prodávat velmi kráce po svém představení a Nokia tak naplňuje sliby o zkrácení prodlevy mezi představením a uvedením telefonu na trh. Na druhou stranu to nemá Nokia s výrobou tohoto modelu příliš těžké, protože se jedná o mobil se starými známými funkcemi v novém, a nutno dodat že velmi elegantním, provedení. Pochválit musíme za pevnou a kvalitní konstrukci a tenké provedení (pouze 9,7 mm). Potěší také velmi nízká hmotnost pod sto gramů. Zajímavým designovým prvkem je perforovaná "brada" přístroje, ve které se skrývá hlasitý reproduktor. Výrobce si zaslouží pochvalu také za tlačítko fotoaparátu na pravé straně.

Nokia 700 – videopohled

Trochu větší mohl být displej, který je ale vzhledem k rozlišení 640x360 bodů poměrně jemný. Zadní strana je kovová a sídlí na ní jedno zklamání z tohoto přístroje. Tím je pouze 5 Mpx fotoaparát, který navíc nemá ani automatické zaostřování. Níže přinášíme několik testovacích fotografií, abyste si mohli udělat obrázek o tom, jak novinka fotí.

Znát je také rychlejší procesor, který má takt 1GHz oproti 680 MHz, které nabízely dřívější modely. Vyšší výkon oceníte zejména při více spuštěných aplikacích zároveň a vhod přijde také při prohlížení náročnějších stránek nebo práci s multimédii. Mnohem užitečnější je ale dvojnásobná paměť RAM, díky které můžete mít otevřeno opravdu mnoho aplikací zároveň bez toho, aby telefon ty starší automaticky zavíral. Mnohem příjemnější používání se ale dostavuje zejména díky Symbianu Belle, jehož běh a ovládání je mnohem příjemnější a plynulejší, než u předchozího Symbianu Anna. Více se budeme Symbianu Belle věnovat v samostatném článku a recenzích. Zatím se ale můžete podívat na podrobný videopohled, který vám názorně ukáže veškeré změny a novinky.

Symbian Belle vs. Anna – co je nového

Nokii 701 pro vás právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi zde pod článkem nebo na Facebooku i Twitteru.

Mobilní telefon Nokia 700 si můžete zakoupit na značkovém obchodě Nokia.

Diskuze ke článku
Norek
Dobrý den. Rád bych napsal nejprve pár svých dojmů(z obchodu) k tomuto telefonu a potom pár dotazů na redakci.
Takže telefon jsem si v obchodě porovnával s Nokií 701 a ihned mě tam praštilo do očí, že 700 má mnohem krásnější displej. Barvy výraznější, černou černější, nemluvě o tom, že na tomto telefonu půjde úžasný Nokiácí sleeping screen a na 701 nikoliv. Celý telefon působí velice krásně a konečně je to zase mobil, který je malinký a přitom to není lowend. Bohužel pro mne je malinký až moc na psaní nekonečných emailů a smsek(ale komu nevadí klasická numerická klávesnice, tak je to ok). Ale opravdu mi tohle připadá, jako jeden z nejkrásnějších telefonů na trhu. Ohledně symbianu Belle: je škoda, že nezůstaly na výběr i witgety z Anny, třeba hodiny a přehrávač, které jsou zde zbytečně velké. Vysouvací lišta je fajn, ale mohla mít speciální tlačítko, jako to měla např. 5800 xpressmusic(samozřejmě by se to muselo nějak jinak vyřešit u již vyrobených modelů), protože občas chce člověk třeba napsat adresu do www prohlížeče a vyjede mu lišta. Ale jinak Belle chválím, běží to rychle, vypadá pěkně i ta lišta je velice užitečná.

A teď k těm dotazům. To zasekávání se Vám stává nějak často? U 701 také, nebo je to prostě vada kusu? A další věc, která mě zajímá je výdrž baterie, přecejen její kapacita není nic moc. A poslední je fotoaparát. Když jsem zkoušel ten na E7 a C7, tak mě nevadila jen absence autofocusu, ale hlavně je u nich nějak dlouhá uzávěrka a většina fotek, na kterých se něco pohybovalo byla rozmazaná. Je to i u 700, která má jiný fotoaparát? Děkuji
Finc
Dobrý den, mně by zajímaly dvě drobnosti. Dá se používat klasická alfanumerická klávesnice během psaní do kalendáře, poznámek a i jinde než jen během SMS a emailů?
A dále, jestli se dají přepínat vyzváněcí profily podobně jako u starého Symbianu tj. postupným stiskem vypínacího tlačítka.
Velice Vám děkuji.
Norek
Chtěl bych se ještě zeptat, jestli tato Nokia má FM transmitter. Údaje na internetu se celkem rozcházejí. Děkuji
Filip
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když píšete zprávu a dáte prostřední tlačítko možnosti, tak jde přepnout klávesnice na Alfanumerickou nebo je u tohoto telefonu pouze qwertz klávesnice ?

Děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze