Světový rekord. Xiaomi ukázalo nabití telefonu jen za 8 minut

12
Světový rekord. Xiaomi ukázalo nabití telefonu jen za 8 minut
Fotografie: Xiaomi
  • Xiaomi představilo technologii HyperCharge s 200W drátovým nabíjením
  • Prezentováno bylo také 120W bezdrátové nabíjení
  • Vše bylo demonstrováno na upraveném Xiaomi Mi 11 Pro

Xiaomi dnes skrze Twitter představilo další generaci extrémně rychlého nabíjení, které nazývá HyperCharge. Oblast nabíjení mobilních telefonů jde v posledních letech mílovými kroky kupředu. Ještě před několika lety byl za rychlé nabíjení považován výkon kolem 15 W, zatímco dnes pořídíte mobil se čtyřnásobným výkonem za zhruba 7 tisíc korun. Některé top modely pak mohou mít i ještě výkonnější, například 120W nabíjení.


Zdálo se, že závody o maximálně rychlé nabíjení postupně utichnou, avšak Xiaomi nás vyvedlo z omylu. Dnes jsme tak svědky nového rychlého nabíjení HyperCharge, které umožňuje nabíjení výkonem 200 W. Výrobce vše demonstroval na speciálně upraveném Mi 11 Pro se 4 000mAh baterií. Zcela vybitý telefon byl opětovně nabit do 100 % za pouhých 8 minut, což můžete ostatně vidět i ve videu. Na 50 % to 200W Hypercharge stihne za 3 minut a jen 44 vteřin stačí na to, aby se kapacita zvedla na 10 %.

Nijak výrazně pozadu nezůstává ani bezdrátové nabíjení, které bylo prezentováno s výkonem 120 W. Po položení zcela vybitého telefonu na dobíjecí stojánek mobil zahlásí plné nabití za pouhých 15 minut.


Je zde však i jeden strašák v podobě dopadů na samotnou baterii. Formu nějaké ochrany Xiaomi zatím nijak nespecifikovalo, zůstává tak otázkou, jak dlouho by baterie tak výkonné nabíjení dokázala snášet. V tuto chvíli však není známo, zda a kdy plánuje Xiaomi 200W HyperCharge nasadit.

Diskuze ke článku
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
A za 5 let se bude Apple chlubit s 33W 😂
Matus G
Matus G
uzasne to chcem to je to najdolezitjesie aby sa to za 5 minut nabilo a baterku to od...o za pol roka ,pane boze to su k.k.t iny toto presne ako displej na zadnom fotoaparate
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Njn, cinani. Nejsou to ti, co posledne udelali virtualni prezentaci bezdratoveho nabijeni vzduchem po cele mistnosti?;o))) Proste nesmysl. Jinak jaky je problem do baterky rvat treba 10kW? Problem je v zivotnosti takove baterie, zvlast kdyz je nevymenna. Na druhou stranu u lithiove foliove baterie neni problem mit stovku malych clanku a nabijet je soucasne. Coz bude patrne tento pripad. Ale opet, nejde o nic noveho. Ale jsou to cinani, takze sice to nabili za 8 minut, ale nesdelili kapacitu. Vyrobci sice nikdy kapacitu baterii u mobilu neuvadi, ale budem predpokladat zlaty standard 10Wh, tak pokud tahle mela 1Wh a 100% brali na polovicni kapacitu (kazdy vyrobce to ma jinak, je to jen marketing), tak to mohli nabit i rychleji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze