Studie tvrdí, že aplikace ve smartphonech nejsou zas tak důležité

4

Aplikace jsou nezaměnitelnou součástí každého moderního smartphonu. Právě svoboda jejich výběru a užívání dělá z chytrých přístrojů něco navíc a právě větší přiblížení k domácím počítačům smartphony vyneslo na popředí současného mobilního trhu. Podle nejnovějšího výzkumu však pro uživatele nejsou aplikace v přístroji tak důležité, jak se doposud myslelo.

Nová verze aplikace Fring 3.35 pro telefony se Symbianem 9.2

Koupě nového smartphonu závisí na mnoha aspektech. Někdo lpí na pěkném designu, někdo se dívá na hardware, další zase prozkoumá trh a zjistí, kolik aplikací si bude moci stáhnout z online obchodu výrobce, nejlépe pak zdarma. Také za zánik mnohých platforem může někdy nedostatek kvalitních programů, ať už pro práci nebo zábavu. Rozhodně ale na ně nespoléháme tak moc, jak se nám zdá.

Podle studie Internet & American Life Project takřka 68% dotázaných využívá pěti a méně aplikací jednou týdně. Celkem 42% navíc na svůj telefon vůbec žádnou aplikaci neinstalovalo. Podle Kristen Purcell je to především proto, že se nám novinky rychle ohrají a aktivního využití se dočká opravdu malé procento aplikací. Na druhou stranu ty, co apokalypsu našich prstů přežijí jsou využívány dost často.

Průměrný uživatel telefonu s Androidem stráví se svým smartphonech 90 minut denně, z toho 67% času připadá na užívání aplikací. Povětšinou probíhá využívání smartphonu dle následující šablony. Po koupi nového přístroje člověk nainstaluje několik desítek aplikací. Po chvíli ale většina přestane bavit a uživatel nechává v telefonu jen pár, které používá nejvíce. Stejná šablona platí i u nové vlny aplikací.

Aplikace mažeme neustále. Právě proto je podle studia pošetilé počítat úspěšnost té které aplikace podle počtu stažení, jelikož je 90% všech aplikací takřka ihned smazáno. Právě proto jsou aplikace, jež nejsou smazány alespoň 30% uživatelů, považovány za úspěšné. A co vy? Jak často něco instalujete?

Zdroje: usatoday.com

Diskuze ke článku
stepo
Dobry den. Tak ja se svym androidem travim docela dost casu,a aplikace stahuju jako na bezicim pase :-) ne,tak zase ne. Ale urcite rad brouzdam a hledam uzitecne app. Zaroven pak instaluju a nasledne ty nepotrebne odinstaluji. Takze se spis radim k tem co radi zkouseji nove aplikce.
Marek
Myslím že studie je nějak zmanipulována :D Aplikace jsou životně důležité. Chci pizzu, otevřu si aplikaci Zlaté stránky a zavolám do nejbližší restaurace. Ztratím se v horách, otevřů si aplikaci Horská služba nebo Mapy, chci se podívat v kolik mi jede autobus, otevru si aplikaci Jízdní řády... Chápu že nějaké aplikace jsou k ničemu, ale nějaké jsou opravdu pro každodenní život užitečné.
Radim
To je jako psát, že aplikace pro Windows nejsou důležité.

I když u mobilů technologie předběhla některé uživatele, tak aplikace jsou přece jen základ mobilu s operačním systémem. Můj nejlepší kamarád patří k těm, kteří by si na mobil nenainstalovali jedinou aplikaci, tak jsem mu ukázal Shazam a už instaloval.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze