Samsung představil One Hand Operation +. Dotáhl ovládání jednou rukou k dokonalosti?

5
Samsung představil One Hand Operation +. Dotáhl ovládání jednou rukou k dokonalosti?
  • Aplikaci je možné stáhnout v Obchodu Play či Galaxy Storu
  • Virtuálním ovládacím prvkům lze přiřadit celkem až 15 funkcí
  • One Hand Operation + lze u určitých aplikací automaticky deaktivovat

Ovládání telefonů prošlo opravdu dlouhou evolucí, během které uživatelé vyměnili fyzická tlačítka za virtuální tlačítka na displeji a na základě prvních vlaštovek s monolitickým designem se zdá, že v budoucnu přijdeme i o poslední fyzické ovladače sloužící pro odemykání a vypínání či pro regulaci hlasitosti.

Jenže jak zajistit co možná nejpohodlnější ovládání vzhledem k neustále se zvětšujícím uhlopříčkám telefonů, zatímco velikost dlaní zůstává stejná? Nejnovější iPhony to vyřešily gesty, na které si uživatelé jednoduše musí navyknout a pomineme-li klasická tři tlačítka, která je možné u většiny telefonů Android stále využívat, můžeme si všimnout, že gesta se stávají stále populárnějšími i u zařízení s operačním systémem zeleného robůtka.

Prostředí aplikace One Hand Operation +

U Samsungu Galaxy S10+ například používáme gesta, která mají podobu tří linek umístěných na místech původních androidích tlačítek. Následně stačí swipenout prstem směrem nahoru na místě příslušného tlačítka. Výrobce však nyní přišel s novou aplikaci s názvem One Hand Operation +, která ovládání jednou rukou ještě více usnadňuje a my jsme ji pro vás pochopitelně otestovali.

Tuto aplikaci si můžete stáhnout v Obchodu Play, případně Galaxy Storu, pouze však za předpokladu, že vlastníte telefon značky Samsung. Po spuštění aplikace vytvoří jakési dvě linky po pravé a levé straně displeje, jejichž velikost i přesné umístění si můžete detailně nastavit v aplikaci. Těmto virtuálním ovládacím prvkům můžete následně přiřadit celkem až 15 různých funkcí, jako je například návrat do předchozí otevřené aplikace, pořízení screenshotu, spuštění asistenta, vypnutí obrazovky a mnoho dalších. Rozdílné funkce se navíc mohou spustit při krátkém nebo dlouhém swipenutí, které může podle vašich preferencí také doprovodit krátká vibrace.

Pokud by vás jejich přítomnost obtěžovala, můžete si nastavit výjimky u aplikací, kde si přejete One Hand Operation + deaktivovat. Aplikaci, která vyšla teprve nedávno, již chvílí používáme a všem majitelům smartphonů Samsung bychom ji vřele doporučili.

Stáhnout One Hand Operation +

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Jab
Wow. Představte si to, až budeme moct ovládat telefon jednou rukou... Budoucnost je tady holt. Obětovali jsme těm úhlopříčkám pár milimetrů horního rámečku a za odměnu dostali překrásné předkusy (notch) a průstřely. Nádhera.

Těším se také na větší množství UHD telefonů s tenoučkým profilem, malou baterií a ideálně bez jacku. Ze všech stran to ale obalíme tak pevným materiálem jako je sklo. Nic se mu nevyrovná a navíc na něm nejsou vidět otisky. Nejsou povídám! A ideálně ať je to unibody, aby, pokud se přece jen rozbije, byla jeho výměna moc a moc "levná".
Řezňýk
Nebylo by jednodušší vyrobit čtyřpalcový telefon?
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Nevím, telefon nepoužívám jednou rukou. Přijde mi to zbytečné, nevadí mi použít ruce dvě :D ale chápu, že pro jednoruké může být tahle aplikace použitelná
Luky
Hele dobry. Da se tam nastavit mraky veci. Mam z boku nastaveny zpet nebo i vypnuti displaje. Note 9

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze