Aplikace Google Camera 7.0 přinese velké změny. Poradíme, jak ji získat s předstihem

3
Aplikace Google Camera 7.0 přinese velké změny. Poradíme, jak ji získat s předstihem
  • Nejprve se Google Camera 7.0 objeví oficiálně v Pixelu 4 (XL)
  • Prostředí je na první pohled minimalistické
  • Přepínání mezi jednotlivými režimy se přemístilo ke spodnímu okraji displeje

Uživatelé Pixelů, kteří si již mohli nainstalovat nový Android 10, jistě záhy objevili novou verzi aplikace Google Camera. U ní jsme se dočkali například přemístění nočního režimu Night Sight přímo mezi hlavní nabídku jednotlivých režimů. S příchodem Pixelu 4 (XL) se však dočkáme ještě dalších úprav, které se pravděpodobně později dostanou i na starší Pixely. Pokud jste však opravdu nedočkaví, existuje možnost, jak si stáhnout novější verzi aplikace Google Camera s označením 7.0 již nyní a my vám poradíme, jak se k ní dostat.

Největší proměnou u aplikace Google Camera 7.0 je na první pohled minimalistické prostředí, ve kterém nově najdeme přepínání mezi jednotlivými režimy u spodního okraje displeje pod tlačítkem dedikovaným k pořizování snímků či natáčení videí. Stejně tak si můžeme všimnout, že za tímto tlačítkem již není „jen“ černé pozadí, ale vidíme přímo živý náhled z hledáčku. Horní strana prostředí aplikace, která byla dříve vyhrazena ovládání časovače či blesku, nově zmizela a místo ní zde najdeme šipku odkazující na vysouvací roletku.

Vylepšení se dočkal i posuvník zoomu, který nově číselně vyjádří, o jak velké přiblížení se jedná. Funkce Time Lapse zase nad každou číselnou hodnotou napíše, k čemu je každá z uvedených možností zrychlení vhodná. Po nainstalování nové verze Google Camery si rovněž jistě všimnete hlášky „Camera dogfood is confidential“. Ta odkazuje na novou ikonku aplikace fotoaparátu, na které je vyobrazena psí packa.

APK soubor s verzí Google Camera 7.0 naleznete na této adrese. Asi není potřeba dodávat, že instalaci provádíte na vlastní riziko, přestože jsme zatím nezaregistrovali žádné stížnosti. Rovněž je důležité poznamenat, že tato aktualizace vám v současnosti nepřinese žádné nové funkce ve smyslu lepšího nočního režimu a podobně, ale pouze upraví samotné prostředí aplikace. Nové schopnosti by váš Google Pixel mohl obdržet až za nějakou dobu po představení Pixelu 4 (XL), kdy Google pravděpodobně vydá aktualizaci skrze Obchod Play.

Diskuze ke článku
Jakub
Hurá, že by přepínání mezi 16:9 a 4:3 už konečně nebylo řešeno jen z menu. To mi nejvíce chybělo :) Tohle a tmavý režim byl pro mě největší mínus. Jinak obrovská spokojenost.
mgvcftgdj
cbcgnmhhgjcgb

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze