Staré Xperie od Sony Ericssonu dostaly update

7

Výrobce nezapomíná ani Xperie X10, X10 mini, X10 mini pro a X8 z loňského roku. Svědčí o tom aktualizace uvolněná v těchto dnech pro daná zařízení. A již dopředu tuto aktualizaci výrazně doporučuji, změn totiž není málo. Kromě změň v oblasti sociálních sítí byla zlepšena i výdrž baterie.

Nová ROM pod označením 2.1.B.0.1

Nová verze ROM 2.1.1.C.0.0, je v těchto dnech distribuována pro majitele Xperií X10, mini i pro a X8. Bohužel o očekávanou aktualizaci na vyšší verzi Androidu 2.3 se nejedná, tato aktualizace je stále v procesu vývoje a Sony Ericsson avizoval její uvolnění na přelom druhého a třetí kvartálu letošního roku. I tak lze mít důvod k radosti, protože aktualizace obsahují velké množství změn a vylepšení. Mezi podstatné změny patří například celkové zlepšení stability a výkonu zařízení nebo zlepšená reakce na dotyk. Další významným vylepšením je optimalizace výdrže baterie, což každý majitel chytrého zařízení přivítá s otevřenou náručí.

Sony Ericsson Xperia X8
TIP: Přečtěte si Recenze Sony Ericsson Xperia X8: masová záležitost

Ve výčtu dalších novinek rozhodně nekončíme. Nedostatečná a mnohdy kritizovaná hlasitost zvuku linoucího se ze sluchátka byla nyní upravena, zvuk by měl být o něco hlasitější. Timescape nástavba je nyní více optimalizována a přepínání mezi sítěmi 2G a 3G je o něco svižnější. Již s předešlou aktualizací se majitelé dočkali podpory multi-touch gest, ovšem jejich funkčnost byla omezena a vyhrazena pouze pro některé oblasti telefonu. Současná aktualizace přináší multi-touch gesta do prostředí celého zařízení. Menších změn pak doznala notifikační lišta. Novou aktualizaci lze stáhnout přes klienta SEUS nebo program PC Companion. Více informací naleznete zde

Sony Ericsson Xperia X10 mini
TIP: Přečtěte si Recenze Sony Ericsson XPERIA X10 Mini: ve jménu moderní revoluce

Sony Ericsson Xperia X10 byla vlajkovou lodí výrobce Sony Ericsson pro uplynulý rok. Hlavním znakem této novinky byl jednojádrový 1 GHz procesor Qualcomm Snapdragon s pamětí RAM 384 MB. Novinka těžila i ze svého velmi líbivého a vydařeného designu. Hlavním ovládacím prvkem byl 4" dotykový displej s rozlišením WVGA. Přestože dotyková vrstva byla kapacitní, výrobce opomenul implementaci multi-touch gest z důvodu nekompatibilního digitizéru. Xperia X10 nabídla slušné schopnosti i v oblasti focení, a to díky svému 8 MPx fotoaparátu s přisvětlovací diodou. Samozřejmostí byla podpora datových technologií 3G nebo Wi-Fi b/g. Novinka vstoupila na trh s kritizovanou verzí zastaralého Androidu 1.6 a uživatelskou nástavbou zahrnující aplikace Mediascape a Timescape, které přinesly více škody, než užitku.

Sony Ericsson Xperia X10
TIP: Přečtěte si Recenze Sony Ericsson XPERIA X10 - ochutnávka budoucnosti

Zdroje: blog.se-nse.net, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Aktualizace
A nevíte kdy bude aktualizace k dispozici? Mám X8 (od vodafonu) a zatím nic. Jinak teda nevím jestli zrovna hlasitost sluchátka byla potřeba upravovat v porovnání třeba s htc wildfire, nebo samsungem sgs je hlasitost a kvalita zvuku ze sluchátka na špičkové úrovni.
Michal Kostka
Michal Kostka
Dobrý den, telefony z distribuce operátorů si většinou musejí déle počkat. Vše záleží ne operátorech, jak rychle stihnou upravit aktualizaci a uvolnit ji. Můžete se dočkat do týdne, ale i příští měsíc.
cejpatka
Není o co stát, tato aktualizace nepřináší naprosto nic podstatného, ani jedna stávající chyba NENÍ opravena. Kecy o výdrži baterie, výkonu, stabilitě a dotyku nejsou VŮBEC znát a jen zakrývají neschopnost vydat aktuální verzi Androidu. Jediné co je v aktualizaci navíc jsou přidané soc. sítě do aplikace Timescape, nic víc. Pro modely X10 mini, X10 mini pro a X8 je to navíc poslední aktualizace. Android 2.3 by přislíben pouze pro velkou X10.
a kdy teda bude ta 2.3 pro x10

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze