Stahování aplikací zdarma z App Store v iOS6 bez nutnosti hesla

2

Apple po mnoha letech mění svůj názor ohledně stahování bezplatných aplikací z App Store a v šesté verzi iOS už nebude požadovat zadávání hesla. Ulehčí tím život milionům uživatelů, kteří heslo stále dokola museli pro stáhnutí bezplatných aplikací zadávat.

Pokud vlastníte iPhone nebo iPad, určitě jste se mnohokrát pozastavovali nad tím, proč i u aplikací zdarma musíte zadávat heslo. Apple to s bezpečnostní politikou prostě občas přehání a toto bylo jedno z mnoha míst, kdy to bylo vyloženě otravné až absurdní. Heslo bylo vyžadováno vždy, pokud od jeho předchozího zadání uplynulo 15 minut. Tuto hodnotu si můžete sice v nastavení upravit, ale neumí rozlišit mezi aplikacemi placenými a neplacenými. V případě placených aplikací je naopak heslo někdy k nezaplacení, aby vám například vaši přátelé či děti omylem nějakou aplikaci nekoupili.

Ve verzi iOS 6, která oficiálně vyjde na podzim, už Apple vyžadovat heslo u bezplatných aplikací nebude. Je to jedna z nepublikovaných novinek, která se objevila v poslední (třetí) vývojářské betaverzi, která nedávno byla uvolněna.

Tip: Třetí beta iOS 6 ke stažení. Co přináší?

Vítáte tento krok, který zjednoduší stahování bezplatných aplikací z App Store? Nebo už jste si na opakované zadávání hesla už tak zvykli, že vás to neobtěžuje?

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
matusco
Tento krok vitam, pokial ponechaju aj moznost povodneho nastavenia. Tzn., uzivatel si sam v nastaveniach zada, ci chce instalaciu kazdej aplikacie zabezpecit vypytanim hesla.
Jan Pospíšil
Jan Pospíšil (* mobilenet.cz)
Pokud se nepletu, tak heslo bylo potreba zadavat na iOS 5 i pri beznych updatech. To bylo opravdu hodne obtezujici. iOS 6 je tim neporovnatelne prijemnejsi system...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze