Spotify uniká Apple Music, má již 40 miliónů platících uživatelů

8

Neohrožený král streamované hudby, i tak bychom mohli v současnosti nazvat Spotify. Její zakladatel a současný generální ředitel se pochlubil dalším nárůstem platících uživatelů.

Spotify

Poslech streamované hudby je v současnosti velmi populární a nejlépe se daří službě Spotify, která byla spuštěna již v roce 2008. Její zakladatel a současný CEO Daniel Ek se dnes na svém Twitteru pochlubil, že Spotify dosáhlo na metu 40 miliónů platících uživatelů. To je velmi působivé číslo a lze říci, že počet platících zákazníků se blíží polovině. Celkový počet uživatelů Spotify činil letos v červnu 100 miliónů.

TIP! Spotify představuje Release Radar: váš nový personalizovaný playlist

Zajímavé je také ohlédnout se nazpět a zpozorovat velmi rychlý růst Spotify. V červnu 2015 si Premium účet platilo 20 miliónů uživatelů, milníku 30 miliónů platících dosáhlo Spotify letos v březnu. Za pouhých 15 měsíců se tak společnosti povedlo zdvojnásobit počet platících posluchačů. Pro srovnání se podívejme na největšího konkurenta, kterým je služba Apple Music. Ta má aktuálně 17 miliónů platících uživatelů. Nárůst má však mnohem pomalejší. Od dubna do září si Apple Music připsal jen 4 milióny platících, zatímco Spotify 10 miliónů, byť v jeho případě jde nikoliv o duben, ale březen.

Stáhnout Spotify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: twitter.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Filip
Neni co cemu divit, po vyzkouseni Apple Music jsem presel na Spotify.
Filip
Ono tohle cislo je silne zkreslene. Za posledni rok jsem alespon 9 mesicu pouzival ruzne nabidky jako free trial, free mesice od o2 ci 3 mesice za cenu 1 a Spotify jsem tedy byznys fakt neudelal a takovych jako ja bude hodne. Musim ale uznat, ze Spotify mam radsi nez Apple Music.
Drop
Vie mi niekto povedat ze ako je to s internetom a spotify ? Lebo mam o2 a nemam pausal len si platim obcas 50centov na den to mi staci ak nieco potrebujem a dostanem 250mb. Ale kolko toho hlta pocuvanie hudby napr v praci namiesto radia ak si chcem cez spotify pustit lebo wifi nemame. Kolko toho budem moct priblizne prehrat ma to niekto odsledovane ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze