Spotify u O2: průměrný posluchač si měsíčně pustí 250 písniček

Se zajímavým pohledem do statistiky přišel operátor O2 ve spolupráci se Spotify. Streamovací služba funguje v síti O2 bez spotřeby dat a dozvědět se například můžeme, že průměrný posluchač měsíčně spotřebuje 539 MB dat.

Spotify

Vůbec nejpopulárnější službou k poslechu streamované hudby je Spotify. Nedávno bylo oznámeno, že eviduje již 40 miliónů platících uživatelů. Uživatelskou základnu na českém trhu se jistě podařilo rozšířit i také díky O2, které zákazníkům s jeho tarify nepočítá při používání Spotify data. Nyní se obě společnosti pochlubily zajímavými informacemi o uživatelích Spotify. Dozvěděli jsme se, že měsíčně průměrný uživatel spotřebuje 539 MB dat, což odpovídá přibližně poslechu 250 skladeb.

TIP! Spotify bude díky spolupráci s O2 dostupné i v češtině

Zcela dle očekávání využívají Spotify především mladí lidé ve věkové skupině 18 až 25 let, následováni svými staršími kolegy z věkové skupiny 26 až 34 let. Své uživatele si však Spotify našlo i mezi staršími posluchači ve věku 65+.

Spotify

Populární hudba frčí také na Spotify, což dokazuje další statistika, která vybírá vždy pět nejposlouchanějších zahraničních a českých interpretů. Mezi nimi figurují stálice české pop-music, kam patří kapela Chinaski, Kryštof nebo Kabát. Někoho možná překvapí přítomnost známého písničkáře Jaromíra Nohavici.

Jací interpreti a skladby frčí na Spotify?

Nejčastěji je služba Spotify v případě mobilních telefonů využívána na zařízeních s Androidem, podíl převyšuje 60 % u mužů a dosahuje téměř 60 % u žen. Lehce nad třetinovým podílem je systém iOS a zhruba 3% podíl si ukousl operační systém Windows 10 Mobile. Zanedbatelné množství posluchačů pak využívá systém BlackBerry. Takřka ve všech případech pak statistikám lehce vládnou mužští uživatelé.

Spotify

Zdroje: news.spotify.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze