Spotify dosáhlo mety 100 miliónů uživatelů

15

V dnešní době vůbec nejpopulárnější služba pro poslech streamované hudby, Spotify, překonala hranici 100 miliónů uživatelů a potvrzuje tak své dominantní postavení. Aktuální počet platících uživatelů však prozrazen nebyl.

Spotify

Poslouchat hudby on-line, ať jste kde jste, je dnes stále populárnější. Služeb nabízejících tuto možnost je již mnoho a vůbec nejpopulárnější je Spotify, které bylo založeno již v roce 2008. Zásadní úspěchy však zažívá až v posledních několika málo letech. Aktuálně se Spotify může pyšnit již více než 100 milióny uživatelů. Zhruba před rokem se počet uživatelů pohyboval kolem 75 miliónů, z čehož vyplývá, že každým měsícem se ke Spotify připojí přibližně 1,8 miliónu nových uživatelů.

TIP! O2 u Spotify nepočítá data a nabízí 3 měsíce Premium účet zdarma

Zamrzí však, že Spotify neprozradilo počet platících uživatelů. Údajně nemá k dispozici aktuální data. Vycházet tak musíme z březnových čísel, kdy byl počet platících uživatelů kolem 30 miliónů a lze předpokládat, že také narostl. Je však méně pravděpodobné, že stejně rychle jako základna uživatelů využívající bezplatný přístup s reklamami. Pro srovnání můžeme uvést, že konkurenční služba Apple Music se pyšní zhruba 15 milióny uživatelů. Zdá se, že nejde o žádnou konkurenci ve srovnání se Spotify. Na druhou stranu je nutné dodat, že Apple Music je čistě placená služba a nemůžete ji jako Spotify využívat zdarma.

Stáhnout Spotify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Matej Rajniak
Matej Rajniak
Rodinny ucet 6 ludi za 9e... ako ked mi niekto teraz povie nejaku vyhovorku preco si neplatit hudbu... Platil som si 6e od zaciatku a teraz to je uplne super... hudba zadarmo v skvelej kvalite a instantne... bodaj by bol aj Netflix s komplet obsahom, vypol som platenie po pol roku pretoze fakt som uz pozrel vacsinu zaujimaveho dostupneho u nas... velka skoda, to pohodlie je skvele a rad zaplatim za obsah ked tam je :)
JJ
Nevíte někdo, kolik uživatelů má Google Play Music?
Jaroslav Loskot
Jaroslav Loskot
Tady je vidět síla marketingu. Playlisty o ničem, návrh nové hudby dle vašich preferencí se netrefí ani z 50%, aplikace o ničem. Ale... platí si reklamu a to ve velkém. Zkusil jsem to se Spotify dvakrát, vždy po třech měsících a vždy jsem se zhnusen vrátil zpět k Deezer.
čtenář
Spotify dobrý, HLAVNĚ FUNGUJE.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze