Sportovní náramek s ohnutým displejem: Samsung Gear Fit naživo

Samsung včera na tiskové konferenci představil také sportovní náramek Gear Fit, na který jsme se po tiskové konferenci podrobněji podívali. Jsou Gear Fit určeny speciálně pro sportovce nebo je oceníte i při běžném pracovním dni? První dojmy vám přinášíme nejen ve videpohledu přímo z Barcelony. Nechybí ani fotogalerie.

Gear Fit na první pohled zaujmou zahnutým OLED displejem, který dobře kopíruje zápěstí a v dnešní době vypadá hodně netradičně. V budoucnu se ale takových zahnutých displejů dočkáme ve stále větším počtu zařízení. S hmotností pouhých 27 gramů o Fitech téměř ani nevíte a nošení je maximálně pohodlné. Příjemná je i možnost vyměnit náramek za jinou barvu. Bohužel na rozdíl od Gear 2 (Neo) jste zde omezeni čistě páskem od Samsungu.

Samsung Gear Fit – první pohled z MWC 2014

AMOLED displej s úhlopříčkou 1,84“ a rozlišením 432 × 128 nabízí precizní podání barev i pozorovací úhly. Rastr zde neuvidíte a displej je skutečně na vysoké úrovni. Pohled na přímém slunci jsme zatím vyzkoušet nemohli, ale vzhledem k podání barev a jasu odhadujeme dobré výsledky. Vzhledem k tomu, že Gear Fit zobrazují výrazně méně informací než klasické hodinky Gear 2, nevadí ani odečítání z úhlu 90 stupňů. Pokud ale chcete na zápěstí číst zprávy častěji a využívat hodinky intenzivněji, doporučujeme klasické Gear 2, náramek pro tyto účely primárně určen není a spíše slouží pro monitoring sportovních aktivit a s tím spojené úkony.

Samsung Gear Fit je určen především pro sportovce. Mimo funkcí jako je měřič tepu, stopky, pedometr, zobrazování notifikací a podobně zde máme i monitorování spánku. Pokud si chcete monitorovat váš životní styl, Gear Fit se jeví jako dobrá volba. My jsme přímo v Barceloně vyzkoušeli měřič tepu, který se zdál být v pořádku.

Pokud se vám nechce nastavovat náramek přímo, využijte aplikaci v telefonu s názvem Gear Fit Manager, propojenou i s aplikací S Health. My jsme aplikaci otestovali a změna pozadí, případně i další nastavení bezproblémově fungovalo. Je nutno dodat, že stejně jako u hodinek Gear 2, i zde je obslužná aplikace dostupná jen skrze Samsung Apps a na telefonech od jiné značky než Samsung máte oficiální cestou smůlu.

Zapomenout nesmíme na nejdůležitější funkci hodinek či náramku, tedy na čas. Gear Fit využívají akcelerometr stejným způsobem, jako Gear 2. Pokud například ležíte a chcete vědět, kolik je hodin, stačí zvednout ruku a displej se rozsvítí. Velmi praktické a funkční.

Náramek nezabírá mnoho místa, jeví se jako kvalitní a designově zajímavé zařízení. Ocení je především sportovci, ale vhodné jsou pro všechny se zájmem o monitoring svých denních aktivit. Zahnutý displej je nejen neobvyklý, ale i kvalitní a díky skvělým pozorovacím úhlům si rychle zvyknete na prostředí, které je na vaší ruce otočené o 90 stupňů. Jak jsme ale zmiňovali výše, rozhodně to není žádné omezení, spíše výhoda v podobě kompaktních rozměrů. Gear Fit vypadají zajímavě a pokud to Samsung nepřežene s cenou, bude o něj poměrně velký zájem.

Diskuze ke článku
Marek
Konecne z mojho pohladu po dizajnovej stranke celkom slusne. Ale je vidiet, ze ani u samsungu tie hodinky nikto nemal na sebe. Alebo natocenie displeju chapem zle ja a hodiny maju byt na vnutornej strane zapestia.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze