Sportem ku zdraví s Pokémon GO. Cukroví a vajíčka pro ty, co rádi chodí

1
Sportem ku zdraví s Pokémon GO. Cukroví a vajíčka pro ty, co rádi chodí
  • Studio Niantic přidalo do populární hry funkci Adventure Sync
  • Hráči budou odměňováni za ušlé kroky herním cukrovím a vajíčky

Tvůrci megahitu Pokémon GO oznámili novou funkci nazvanou Adventure Sync, která ve spojení s Apple Health a Google Fit hráče odmění podle toho, jakou vzdálenost ušli (nejen) při lovení pestrobarevných příšerek. Hráči jsou totiž odměňování, i pokud aplikaci zrovna nepoužívají. Vlastníkům chytrých hodinek s Wear OS nebo Apple Watch se údaje o ušlých krocích automaticky sesynchronizují s telefonem, jakmile se hodinky dostanou do potřebné blízkosti a aplikaci Pokémon GO zapnou.

Interní statistiky společnosti potvrdili, že za letošní rok hráči nachodili o 53 % více kroků během honby za Pokémony než v roce 2017. Podle výzkumu, během kterého se tvůrci hry dotázali 2 000 „pokémonních trenérů“, bylo zjištěno, že 70 % hráčů mělo pocit, že je hraní hry motivovalo k tomu, aby chodili více a 64 % respondentů uvedlo, že díky hře cítili motivaci jít ven. Dále z průzkumu vyplynul sociální benefit v podobě navázání vztahů s ostatními hráči.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Mirek
Já sportuji opravdu rád, koupil jsem si náramek, v mobilu mám aplikaci podle které běhám, pak mi ale přišlo, že se nemohu posunout s výdrží, koupil jsem si orthomol sport v lékárně, a ten mi opravdu hodně pomohl k lepším výsledkům.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze