Společnost Misfit představila druhou generaci svého náramku Shine

1

Trh s chytrými náramky utěšeně vzkvétá a zaměřují se na něj nejen známí výrobci z trhu mobilních telefonů. Společnost Misfit už má za sebou celou řadu produktů kategorie wearables a nyní představuje nový náramek Shine 2, který vyniká tenkým tělem nebo hned 12 LED diodami na svém těle, které se starají o příkladné informování.

Misfit Shine 2

Svou první generaci náramku Shine společnost Misfit představila již před dvěma lety, a čas tak dozrál pro příchod nástupce, který nese označení Shine 2. Novinka navazuje na starší model a design se příliš zásadně nemění. Došlo však k nárůstu průměru kruhové části, avšak vše je kompenzováno menší tloušťkou, která je v nejtlustším bodě jen 8 milimetrů a směrem ke krajům se snižuje až na hodnotu 3,3 milimetrů. Na každý pád změna rozměrů znamená, že pokud má někdo první generaci náramku a k němu jakékoliv příslušenství, nebude možné jej využívat s generací druhou.

Misfit Shine 2

V novém modelu je také nasazen výkonnější procesor neznámého výrobce. Nicméně právě lepší procesor přináší možnost nasadit 12 LED diod, které se mohou rozzářit jakoukoliv z 16 miliónů barev a informovat vás tak na různé události. Kromě světelné indikace se dostalo také na vibrace. Shine 2 se také chlubí tříosým magnetometrem, který má na starost vaše pohyby kolem osy a díky tomu dokáže lépe zaznamenat a zanalyzovat váš spánek. Nechybí ani tříosý akcelerometr a zvýšená odolnost. Shine 2 by měl zvládnout ponoření až do 50metrové hloubky.

Kromě sledování vašich fitness aktivit či spánku vás samozřejmě Shine 2 upozorní na příchozí volání, zprávy či e-maily. Na těle náramku je také dotykový senzor, pro možnost základního ovládání. Spojení s telefonem probíhá skrze Bluetooth 4.1 a radost určitě udělá, že svůj náramek nemusíte nabíjet. Vyměnitelná baterie se totiž může pochlubit 6měsíční výdrží. Spárujete jej buď s telefony s Androidem 4.3 a novějším, případně s telefony s iOS 7 a novějším.

Chytrý náramek Misfit Shine 2 je k dispozici prozatím jen ve dvou barevných kombinacích, a to zlaté a černé. Startovací cena je nastavena na 99 dolarů (necelé 3 000 Kč s daní).

Zdroje: misfit.com, techcrunch.com