Soukromí především: nové notebooky od HP nabídnou speciální displej

1

Pokud vám záleží na soukromí, jistě jste už přemýšleli nad tím, jak zamezit pohledům kolemjdoucích či kolemsedících, když pracujete na svém notebooku. Zamezit tomu můžete pasivní formou, například fólií na displej, alternativou pak mohou být nové notebooky od HP, kterých se dočkáme v září.

Připravované notebooky od HP – modely EliteBook 1040 a EliteBook 840, kterých se dočkáme v září, nabídnou zajímavou funkci. Po zmáčknutí tlačítka se displej stane nečitelným z bočních úhlů, přehled o obsahu bude mít pouze uživatel, který sedí přímo proti obrazovce. Tuto funkci navíc bude uživatel moci zapnout podle potřeby, nejedná se tedy o řešení jako v případě nalepovacích (krycích) fólií. Technologie bude dostupná i pro notebooky s dotykovou obrazovkou, HP na ni spolupracovalo se společností 3M.

TIP: Recenze HP Spectre 13 – Anorektik s potenciálem

HP

Prozatím nevíme, na jaké bázi bude zatemnění obrazovky fungovat, ovšem to, že funkci budete moci vypnout, napovídá, že k mírnému zhoršení jasu a čitelnosti přeci jenom dojde, ale ne k tak markantnímu jako v případě aplikace speciálního filtru soukromí.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Takový hezký paradox... vymýšlíme displeje s co nejlepšími pozorovacími úhly, abychom pak na ně aplikovali technologie ke zvýšení soukromí a snížení pozorovacího úhlu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze