Souboj titánů: porovnali jsme na videu HTC One a Sony Xperia Z

Špičkové Sony Xperia Z, které se na našem trhu již prodává, jsme postavili proti přímému konkurentovi a vyzyvateli HTC One, které bylo představeno v únoru v Londýně. Podívejte se na naše video, ve kterém se zaměříme zejména na konstrukční odlišnosti a výhody designu a zpracování obou modelů. Nezapomeneme ani na porovnání displejů.

Jak už víte, v redakci máme HTC One, které ještě před zahájením prodeje testujeme. Od té doby, co jsme vám přinesli první pohled na HTC One z Londýna, zaznamenáváme od vás velký zájem o tuto novou vlajkovou loď tchajwanského výrobce. A samozřejmě že právem, protože HTC One je špičkový přístroj, který nabídne to nejlepší, co si dnes lze přát. Než vám přineseme podrobné první dojmy a videopohled, srovnáme si ho s druhým podobně vybaveným zařízením, které se už na našem trhu prodává - jediným FullHD smartphonem na trhu - Sony Xperia Z.

TIP: přečtěte si recenzi Sony Xperia Z

HTC One a Sony Xperia Z: který je lepší?

Sklo versus kov

Každý telefon nabídne zcela jiný design i pojetí konstrukce. Zatímco Xperia Z s pětipalcovým FullHD displejem sází na striktně rovné plochy, dokonale lesklý povrch, plastové tělo se skleněnou přední a zadní stranou a voděodolnost, HTC One nabídne kompaktnější kovovou unibody konstrukci s designem podobným iPhonu 5 a zakřivenými zády, díky kterým se telefon dobře drží. Každá konstrukce však má svá pro a proti a ve videu si srovnáme jednotlivá pozitiva a negativa každého telefonu.

TIP: přečtěte si první dojmy z HTC One z Londýna

Displej - alfa a omega každého telefonu. Který je lepší?

Oba přístroje zaujmou špičkovými FullHD displeji, každý má ale jinou úhlopříčku, technologii zobrazování a z toho plynoucí odlišné podání například černé, jiné pozorovací úhly nebo odlišnou živost barev. Zatímco parametry telefonů si můžete srovnat níže, ve videopohledu vám prozradíme, který telefon tedy nabídne lepší displej nebo který se v praxi lépe používá. Ano, ukážeme vám také černou a bílou. Ve videu dále naleznete srovnání zvuku a zaměříme se také na srovnání operačních systémů.

Nyní už se ale podívejte na podrobné, více než třicetiminutové videosrovnání HTC One a Sony Xperia Z.

Videosrovnání HTC One vs. Sony Xperia Z

Jak jsou na tom telefony papírově po technické stránce? Přinášíme stručné porovnání v tabulce.

TIP: prohlédněte si podrobné parametry HTC One a Sony Xperia Z v našem katalogu

HTC One Sony Xperia Z
Rozměry 137,4 × 68,2 × 9,3 mm 139 × 71 × 7,9 mm
Hmotnost 143 g 146 g
Úhlopříčka displeje 4,7 palců 5 palců
Rozlišení displeje 1920 × 1080 px 1920 × 1080 px
Technologie displeje Super LCD 3 TFT TN
Fotoaparát 4 Mpx (ultrapixely), autofocus, LED 13 Mpx, autofocus, LED
Přední fotoaparát 2,1 Mpx 2 Mpx
Procesor Qualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, 4×1,7 GHz Qualcomm S4 Pro APQ8064, 4×1,5 GHz
RAM paměť 2 GB 2 GB
Paměť pro data 32 / 64 GB 16 GB + microSD
Operační systém Android 4.1 Android 4.1
Kapacita akumulátoru 2 300 mAh 2 330 mAh
Zahájení prodeje a cena březen 2013, 15 200 - 17 000 Kč únor 2013, 16 990 Kč

Samozřejmě oba telefony posléze společně se Samsungem Galaxy S4 podrobně porovnáme v našem několikadílném srovnávacím článku.

Kterému telefonu dáte přednost vy? Který je podle vás lepší a jaké jsou podle vašeho názoru slabiny Xperia Z nebo HTC One?

Diskuze ke článku
jdr79
Mám už tři roky HTC HD2. Jestli mě neoslní S4, jdu do One :-)
JaroB
Perfektné videoporovnanie ako vždy ...ale ja ako fanúšik SONY musím vytknúť niektoré nezrovnalosti...:D záverečnom odseku spomínate displeje kde dávate + HTC za pozorovacie uhly a čiernu/súhlas/ ale oproti začiatku kde sa porovnávalo aj farebné podanie displejov vo fotkách, tak tam Bravia engine 2 jasne dominoval nad HTC to ste aj nie raz zdôraznili. A v záverečnom zhrnutí to je naopak???Podanie farieb a kontrast pre HTC keď SONY má lepšie podanie farieb a kontrast???
Ďalej u foťáku...SONY opisovalo u HTC??? Keď sa dávno predáva? U HTC spomínate niečo naviac u foťáku ale najväčšiu novinku u SONY ani nespomeniete? Jedná sa o režim SUPER AUTO ...tu je citácia z iného článku na tejto stránke..."Velmi zajímavý je Super auto režim, který automaticky nastavuje fotoaparát dle podmínek a scény. Rozpozná tedy blízké předměty a přepne do makro režimu, umí rozpoznat například protisvětlo, režim nočního portrétu nebo nastaví při focení vzdálené scény režim Krajina....
Jara
Beru HTC One.Je super.Bude teda 16.března v prodeji u O2?
JaroB
... Zajímavý je také živý náhled různých "mrvících" efektů ála Instagram, a to v mozaice ještě před vyfocením scény." Možno ste na to zabudli ale nemalo by sa to stávať pokiaľ porovnávate a spomínate iba "fičúry" HTC ako keby SONY nič neponúkalo.
A posledná vec čo ma zaujala nerozumiem jej je cena...odkiaľ preboha máte tú cenu za Xperiu 17000kč??? Veď u nás sa bežne predáva/ napr. elektro..svet/ za 609€ čo je prosím pekne k dnešnému kurzu 15628kč . Takže ďalšia nevýhoda Xperie je razom preč. A nejakých 300kč za vodeodolnosť a microSD kartu stojí zato.

Inak nie som vôbec proti HTC...mal som HTC ONE X a bol to naj telefón vo svojej dobe/ vymenil som ho za S3ku/ a obanoval som trpko. Šmejd ťamťungácky :/

Toto HTC vyzerá byť pekný kúsok ale oproti HTC ONE X neprináša skoro žiaden progres/ 5 jadro proti 4jadru, displej rovnaký 4,7", zasa žiadna micro SD karta, 32GB, foťák bol vinikajúci už na ONE X, hliník proti polykarbonátu/plast je trvácnejší/, vypínacie tlačítko stále mimo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze