Sony za loňský rok poklesly příjmy, viníkem jsou Xperie

23

Japonské Sony dnes vydalo svou shrnující zprávu za právě ukončený finanční rok 2015. Čísla to příliš lichotivá nejsou, došlo k poklesu příjmů. Ke dnu společnost i nadále stahuje divize přístrojů Xperia.

Sony Xperia T3

Finanční rok 2015 koncem března skončil pro japonské Sony a příjmy za uplynulých 12 měsíců činí zhruba 71,7 miliard dolarů, což je bohužel ve srovnání s rokem 2014 pokles o 1,3 %. Oproti tomu se zásadními úspornými opatřeními podařilo zvýšit čistý zisk o 66,7 % na 2,7 miliardy dolarů. Společnost uvádí, že pokles příjmů je způsoben zejména smartphony Xperia. Větší není zejména proto, že se daří divizi PlayStation.

TIP! Máte Xperii Z3? Díky Sony si můžete vyzkoušet Android N Preview

Mobilní divize smartphonů Xperia totiž i nadále táhne celou společnost ke dnu. Za finanční rok 2015 se divize telefonů potýká s provozní ztrátou ve výši 544 miliónů dolarů. Do očí bijící je také fakt, že ztráta je o více než 57 % vyšší, než společnost na začátku finančního roku 2015 předpovídala. Jde sice o výrazně nižší provozní ztrátu než v roce předcházejícím, ale současně s 20% poklesem příjmů se situace nejeví vůbec dobře. Sony sice primárně nehledí na ziskovost segmentu telefonů, jenže se zdá, že telefony se do zisku minimálně v blízké budoucnosti nedostanou.

Výrobce navíc neřeší jen problém s telefony. Tradiční prognózu na nadcházející rok 2016 Sony odložilo až na květen, protože musí nejprve důkladně posoudit škody způsobené nedávným silným zemětřesením v prefektuře Kumamoto. Právě v této oblasti má totiž Sony důležité továrny, například na výrobu fotografických čipů.

Zdroje: sony.net, theverge.com

Diskuze ke článku
Honza7521
Mám Sony rád, ale nic zajímavého nepředvedla.
anonim
měli by se vrátit k designu z let 2010-2012, to vypadal každej model skoro jinak, a také samozřejmě snížit ceny
st
Jako spokojený uživatel Sony Xperia L musím uznat, že kromě kompaktní řady Sony nic zvláštního nepřináší za co by bylo třeba obzvláště hluboko sáhnout do peněženky. Snad se Sony podaří nadechnout a najít spousty nových zákazníků.
Dano
Ono je to aj tým že má dosť dobrú podporu. Aj staršie kúsky dostanú novší Android,tak načo kupovať nové. Výkonné sú tiež dosť. Aj Z1Compact na to ako je stará je super telefón.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze