Sony Mobile se nedaří, prodává málo telefonů a je ve ztrátě

60

Hospodářské výsledky zveřejnil také japonský gigant Sony. Celkově se společnost nachází v zisku, avšak nás zajímá především mobilní divize a té se rozhodně příliš dobře nedaří. Zásadně klesají prodeje smartphonů a divize je stále ztrátová.

Logo Sony

Své hospodářské výsledky již v předchozích dnech odhalil Apple, Samsung či LG a dnes se podíváme, jak se daří japonskému Sony. Jeho mobilní divize je v posledních týdnech a měsících často terčem různých zpráv o tom, zda končí či nekončí. Aktuální výsledky však vedení Sony Mobile jistě těšit nemohou. Provozní ztráta za uplynulé čtvrtletí totiž činí 20,6 miliard yenů, což je přibližně 176 miliónů dolarů. Ačkoliv se suma může zdát neuvěřitelně velká, jisté zlepšení sledovat lze. Provozní ztráta za stejné období v loňském roce totiž byla přes 170 miliard yenů, což je zhruba 1,4 miliardy dolarů.

TIP! Recenze Sony Xperia Z5 Compact – Ohrožený druh tasil zbraně

Zásadním problémem jsou bídné prodeje smartphonů Xperia, kterých Sony za poslední tři měsíce dodalo pouze 6,7 miliónů kusů. Přitom loni to bylo 9,9 miliónů kusů a v předcházejícím čtvrtletí 7,2 miliónů kusů. Je patrné, že mobilní divize Sony táhne celou společnost dolů a je otázkou, zda se podaří připravit nový model, který společnost spasí. Aktuálně vedení jistě vzhlíží k řadě Z5 a tradičně silnějšímu období Vánoc.

Zdroje: androidheadlines.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
vanter
Pokud někdo rozumí číslům a ekonomice (včetně autora článku), tak si spočítá, že pokud za minulé období byla ztráta 170mld a za letošní pouze 20,6mld - znamená to téměř 90% zefektivnění provozu za tak krátkou dobu jako jeden kalendářní rok. To se mnoha firmám nepodaří, bravo managementu Sony!
Filip
A je to tady. Krachne BB, Sony i HTC a pak tu bude mít monopol Samsung s Applem, kteří budou zvedat ceny rok co rok o 20% no problem a jedinou konkurencí budou čínský mrdky s 6' displejem.

Už se těším...
daniel
Nechápu všechny ty kritiky na Sony. Pomlouvat jejich mobily umí, ale ještě aby ho drželi v ruce co?

Já mám Sony rád a sere mě co se děje. Ale je to kvůli dvou nejpodstatnějším problémům. Jeden z nich je problém Sony a to (urcite s tim nemusí souhlasit ostatní) že mají málo mobilů v portfoliu. Obzvláště střední třída je mizerná. Až mi odejde Xperia M, tak jsem koukal na xperie do 6000 Kč a jediný mobil byl M4 aqua(když nepočítám starý modely) a ni vidím pár chyb, ale uvidim časem.
Co je další problém a toho se nedá jentak zbavit je u lidí.
Dám příklad z heureky, kdy si prostě člověk zakoupil zrovna starší model Xperia J. Všichni ví že má 1x1 Ghz procesor a pak se diví, že se seká atd. A potom se jim ten mobil tak znusí, že prostě napíšou už nikdy mobil od Sony. Přitom jiný modely jsou parádní (když nepočítám foťák). Toť můj názor.
Pepa
Vylepšit cenovou politiku, více reklamy a vyladit fotoaparáty...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze