Sony odkrylo skromný zisk, sázka na high-end segment se vyplácí

15

Také Sony přispěchalo s finančními výsledky za druhý kvartál roku 2016. Z toho Sony vyvázlo s poměrně skromným ziskem 205 milionů dolarů. V minulém roce ve stejném čtvrtletí byl přitom zisk 780 milionů dolarů. Sázka na high-endové smartphony se však vyplatila, Sony se konečně vymanilo ze ztráty v mobilním segmentu.

Provozní zisk společnosti Sony ve druhém čtvrtletí roku 2016 činí 205 milionů dolarů, ve stejném období v předcházejícím roce byl zisk celých 780 milionů dolarů. Pokles byl částečně zapříčiněn zemětřesením, které zkraje tohoto roku poškodilo důležitou továrnu na výrobu obrazových snímačů. I to vedlo k celkovému poklesu tržeb o 11 % na 15,6 miliardy dolarů.

Nepřehlédněte:

Logo Sony

Jednotka mobilní divize společnosti Sony zaznamenala 33% pokles tržeb, ty činily 1,8 miliardy dolarů. I tak se ovšem sázka Sony na high-end smartphony vyplatila, neboť segment mobilní divize vykázal mírný zisk 4 miliony dolarů. Ve stejném období v minulém roce společnost tratila 188 milionů dolarů.

Zdroje: sony.net, androidcentral.com

Diskuze ke článku
blue.sun
Jenže to ještě nebyly v prodeji a naplno nezasály ty podřadné experimenty X...
Martin
X serie je stejně potopí, jen co je drží je doprodej Z5, Z5C a Z5Premium ale až nebudou mít podporu updatů a nebudou k sehnaní, zase se to vrátí, a SONY bude dále padat na hubu.
Tommy
Jen tak dal, Sony se stale drzi a to je dobre! Cina je hnus!
Kuko
Sony ma zisk, lebo repasuje nahradne dosky a dieli. Sikmooky maju aspom pracu a ty co si kupia mt za velke peniaze a da ho do servisu, dostane zrazu repasovanu zakladnu dosku od nejakeho hladaneho delikventa a ked sa pripoji na net, tak mu zakratko zaklope policia na dvere... Toto je praktyka Sony

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze