Mobilní divizi Sony se nedaří, klesají tržby i prodeje Xperií

66

Své finanční a prodejní výsledky zveřejnilo také japonské Sony, respektive pro nás důležitá mobilní divize. Pěkný pohled to však věru není. Tržby v segmentu telefonů meziročně klesají a Xperií se prodává opět méně.

Logo Sony

Japonské Sony dnes odtajnilo své hospodaření za 3. finanční čtvrtletí roku 2015, které pro tuto společnost skončilo 31. prosincem 2015. Nás nejvíce zajímá mobilní divize, jejíž tržby klesly o 14,7 % na 3,2 miliardy dolarů. Navzdory tomu se díky snížením nákladů na marketing, výzkum a vývoj zvýšil provozní zisk na 201 miliónů dolarů z 87 miliónů dolarů za stejné období před rokem. Jak ale uvádíme, vše jde na vrub silným úsporným opatřením, neboť telefonům Xperia se vůbec nedaří.

Sony Xperia Z5
Xperiím se dlouhodobě nedaří a jejich prodeje klesají

Za uplynulé tři měsíce Sony celosvětově dodalo jen 7,6 miliónů kusů Xperií, zatímco před rokem to bylo ještě 11,9 miliónů Xperií. Mobilní divize tedy japonské společnosti příliš velkou radost nedělá. Celkově na tom však Sony až tak špatně není a celá společnost vykázala za 3. finanční čtvrtletí roku 2015 tržby 21,5 miliardy dolarů, přičemž provozní zisk společnosti Sony je 1,7 miliardy dolarů. Velkým podílem se na tom podílí herní divize v čele s konzolí PlayStation 4, jejíž tržby vzrostly o 10 % a provozní zisk dosáhl 335 miliónů dolarů.

Zdroje: sony.net, techcrunch.com

Diskuze ke článku
Jirka.S
Otázka času kdy Sony mobilní trh zabalí. Jen myslím že je škoda zbavit se všech patentů. Takový Playstation phone ve stylu vita/telefon by mohl být super, ale můj názor, každý může mít jiný.
Lukees
Je to škoda. Sony patří mezi špičku ve vyrobě android telefonů. Lidi prostě nejsou ochotni si připlatit a koupit kvalitu a radši se budou stresovat s čínskými křápi.
Karol
Do prdele komu sa tu vôbec darí?
Každému to len klesá?
Xwert Is
Xwert Is
Bez podchytenia trhu USA im to ani ísť nemôže taktiež 2x za rok vlajková loď nie je lacný špás + cena ktorá je privysoká.
Som zvedavý čo v Sony vymyslia.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze