Máte Xperii Z3? Díky Sony si můžete vyzkoušet Android N Preview

16

Majitelé Xperie Z3 mají od včerejšího dne možnost nainstalovat nejnovější Android N Developer Preview do svých zařízení. Sony tak nadále zůstává jediným výrobcem, mimo Googlu, který umožňuje svým zákazníkům zapojení do beta programu a vyzkoušení nového Androidu ještě před tím, než bude kompletně uveden.

Logo Sony

Google má poslední dobou ve zvyku vydávat budoucí verze Androidu pro své vývojáře několik měsíců před samotným představením systému. Zatím byla ovšem tato možnost prakticky exkluzivní pouze pro vybraná Nexus zařízení. V případě Android N Developer Preview to jsou konkrétně modely Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player a Pixel C. Jedinou výjimkou je Sony, které nám v loňském roce poskytlo Android M Preview pro svou tehdy vlajkovou loď Xperii Z3 a jinak tomu není ani letos. Počínaje včerejším dnem Sony oficiálně nabízí k instalaci Android N Developer Preview a to opět pouze pro již zmíněnou Xperii Z3. Konkrétněji můžete Android N nainstalovat na modely s označením D6603 a D6653, ostatní mají alespoň prozatím bohužel smůlu.

TIP! Recenze Sony Xperia Z3 – Krásný maratonec

Sony Xperia Z3 – videopohled

Pokud jste šťastným vlastníkem výše zmíněného modelu Xperie a chcete si vyzkoušet nadcházející verzi Androidu, zde máte přehledný návod na instalaci:

  • Připojte vaše kompatibilní Z3 zařízení pomocí USB kabelu k počítači.
  • Automaticky se spustí program Xperia Companion.
  • Ujistěte se, že máte Xperia Companion minimálně ve vezi 1.1.24 nebo pozdější. Pokud ne můžete ji stáhnout zde.
  • Držte klávesu ALT vašeho počítači a klikněte na Opravu systému (Software repair) na hlavní obrazovce a poté následujte instrukce na obrazovce.
  • Budete požádáni o odpojení a vypnutí zařízení, poté opět o připojení zatímco budete držet na vašem zařízení tlačítko pro snížení hlasitosti, tím započne nahrání nového softwaru.
  • Kdykoli se můžete vrátit do továrního nastavení připojením k Xperia Companion a následováním Opravy systému (Software repair).

Android N Preview neobsahuje Xperia launcher a Sony doporučuje instalaci jen vývojářům a zájemcům, kteří vědí, co dělají. Mohou se také vyskytnout bugy a jiné problémy, proto se nedoporučuje používat Xperii Z3 s Androidem N jako váš hlavní telefon pro běžné používání.

Technické parametry Sony Xperia Z3

Kompletní specifikace
Konstrukce146,5 × 72 × 7,3 mm, 152 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20,7 Mpx (5 248 × 3 936), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 28 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,5 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:43 hodin
Dostupnostříjen 2014,

Zdroje: developer.sony.com, xda-developers.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jiří Kučera
Jiří Kučera
Tohle asi nepochopím... Sony představilo už dva nástupce tohoto modelu a ty mají smůlu?
Pepan
Doufám, že se Sony za svoji politiku dlouhodobě podpory flagshipu dočká většího tržního úspěchu, bo tento přístup se mi velmi líbí.
Stepo
Jo taky mě mrzí že se Sony nedaří s mobily líp. Je to fakt škoda,pro mě dělají nejlepší smartphony na trhu..jak designem tak kvalitou a podporou.
Stepo
Ok. Ja Z3c nikdy neměl..ale měl jsem zatím všechny vlajkové lodě plus nějaké střední třídy..vlastně jsem u Sony už léta,a vždy to byla kvalitní zařízení. Myslíte si že u třeba takového Samsungu budou všechny modely na výborné úrovni?to asi ne že...je to o kuse jako veškerá elektronika.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze