Sony zveřejnilo finanční výsledky za první kvartál 2019

41
Sony zveřejnilo finanční výsledky za první kvartál 2019
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Společnost vkládá naděje do podařeného vlajkového modelu Sony Xperia 1
  • Sony se povedlo oproti loňskému roku dosáhnout provozního zisku

Sony na svých stránkách uveřejnilo finanční výsledky za první kvartál fiskálního roku, který byl zakončen 30. červnem. Povedená vlajková loď Sony Xperia 1, kterou jsme v naší recenzi chválili za špičkový displej, podařený trojitý fotoaparát nebo elegantní design, bohužel alespoň prozatím nedokázala strhnout negativní trend poslední doby a oproti stejnému období v loňském roce došlo u Sony k poklesu prodaných smartphonů o 55 % na hodnotu 0,9 milionu kusů. Nic však není tak černé, jak se na první pohled zdá a je potřeba vzít v potaz, že Sony Xperia 1 šla do prodeje teprve nedávno. To znamená, že se prodeje tohoto smartphonu zatím nemohly projevit na zveřejněných číslech.

Tržby za sledované období činily 101 miliard japonských jenů (přibližně 22 miliard korun) a zaznamenaly 23% pokles oproti předchozímu roku. Kladnou zprávou pro Sony je, že díky snížení provozních nákladů dosáhla provozního zisku 1 miliardy jenů (zhruba 217 milionů korun), oproti loňské ztrátě 11 miliard jenů (2,4 miliardy korun).

Sony finanční výsledky Q2 2019

Výrobce však neztrácí naději a věří, že Xperia 1 společně s dalšími chystanými modely dokáže zvrátit nepříznivý trend.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Věřím,že Sony Xperia 1 pomůže navýšit zisky z prodeje,nebot je to povedený stroj a své kvality má.Tak jak se odlišuje od ostatních je dobře,držím palce a přeji ůspěch.
Indy
Sony Xperia 1 je nejlepší mobil na světě, co na světě nejlepší v galaxii, co v galaxii, je to nejlepší mobil ve vesmíru tak už si to přiznejte a běžte si ho koupit. Proč ? Protože až když budete mít Sony Xperia. Pak si řeknete jé konečně mám kvalitní mobil....????
Indy
Poměr stran 16:9 je nemoderní a bez budoucnosti, jedině 21:9 má budoucnost protože tento poměr stran nabízí nevídané možnosti zobrazení a v blízké budoucnosti všichni výrobci mobilů přestanou používat displeje s poměrem stran 16:9 Takže kritici nudlí zatlačte slzu, utřete nudlí v nosu a začnete zvykat na život bez mobilů.
Petarda
Tak my vám tady s Cardou pořád říkáme, že nudle, meganudle, turbonudle a ultranudle nejsou cesta a že jediný správný poměr stran displeje je 16:9 a kdo to nepochopí, tak zkrachuje. První Sony a pak další čínské továrny na nudle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze