Levný smartphone Sony Xperia tipo v prodeji: kde a za kolik?

5

Od včerejšího dne můžete v České republice oficiálně zakoupit novinku od Sony jménem Xperia tipo. Telefon vyniká zejména miniaturními rozměry, povedeným designem a také nízkou cenou. Podívejte se, kde je nejlevnější Xperia k sehnání a kolik stojí.

Xperia tipo byla oficiálně představena v polovině května tohoto roku. Na trh se tedy dostává v relativně krátkém čase, za což výrobce chválíme. Jedná se prozatím o nejlevnější přístroj s Androidem, jaký letos Sony představilo. Z hlediska ceny i výbavy jej můžeme označit za nástupce Xperie X8 a nebo první generace Xperií mini.

Sony Xperia tipo - oficiální fotografie

Preview - Sony Xperia tipo: prcek pro začínající bude i jako Dual SIM

Telefon nabídne sympatické rozměry s nízkou hmotností pouze necelých 100 gramů. Pro ovládání slouží dotykový displej s úhlopříčkou 3,2 palce a rozlišením HVGA (320×480 pixelů). Jednojádrový procesor od Qualcommu s taktem 800 MHz spolu s grafickým čipem Adreno 200 a půl gigabajtem paměti RAM zajistí plynulý běh systému při všech běžných činnostech. Na přehrávání videí s vysokým frameratem a nebo hraní graficky náročnějších her to ale nebude. Fotit budete moci snímačem s rozlišením 3,2 Mpx, který postrádá jak autofocus, tak i přisvětlovací diodu. Vnitřní paměť činí necelé 3 GB, a pomocí paměťových karet ji můžete nadále rozšířit. Operačním systémem je Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Více informací o telefonu najdete v tabulce a na konci tohoto článku a také v našem podrobném preview.

Někteří z vás možná ještě nevědí, že Xperia tipo existuje ještě i ve verzi s podporou Dual SIM. Ta se nazývá Xperia tipo dual, a jedná se o vůbec první přístroj s možností vložení dvou SIM karet současně od Sony v historii. Na našem trhu se rovněž objeví, pravděpodobně ale až o několik dnů a týdnů později. Jakmile se tak stane, budeme vás o tom informovat. Samozřejmě se také jako již tradičně můžete těšit na podrobné recenze obou dvou variant telefonu.

Čtěte také - Sony Xperia go se zvýšenou odolností se začíná prodávat

Nyní se již můžete podívat na přehled cen v některých známých českých internetových obchodech s mobily, které Xperii tipo již nabízejí. Připomínáme, že telefon na našem trhu bude k sehnání celkem ve čtyřech různých barevných provedeních, a to v černém, bílém, modrém a červeném.

Graf ceny produktu Sony Xperia tipo poskytuje server Heureka.cz

Přehled cen v některých známých e-shopech

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Sony 3 650 Kč
Alza.cz 3 791 Kč
Sunnysoft.cz 3 589 Kč
CZC.cz 3 590 Kč
Mall.cz 3 659 Kč
Smarty.cz 3 585 Kč
X-store.cz 3 590 Kč
T-Mobile 3 399 Kč
O2 3 195 Kč

Technické parametry Sony Xperia tipo

Kompletní specifikace
Konstrukce103 × 57 × 13 mm, 99,4 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,2" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7225A, CPU: 1×800 MHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2,5 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2012, 3 650 Kč

Zdroje: obchod-sonymobile.cz, mobilni-telefony.heureka.cz

Diskuze ke článku
jara
panove me to prijde raritni. low end ma baterku vetsi nez vysoka trida !!! dokonce ma o mnoho pomalejsi cpu i mensi display ! hergot kde SONY udelalo chybu ?
dans.mal
Dobrý den, má ten telefon tedy autofocus? V článku píšete, že nikoliv, v tabulce je uveden... Přisvětlovací LEDka tam je? Má to flash? Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody oproti Xperii Mini? Běží ICS na 800Mhz procesoru dobře, či pokulhává? Je lepší koupit si Mini, či Tipo a to jak z hlediska dalších aktualizací, tak použitelnosti? Díky za odpovědi!
marianna49
Chcem sa opytat, nie je to pre mna, ale pre 50 r osobku ktora slabsie uz vidi :) http://www.primamobil.cz/sony-xperia-tipo-st21i-black/d-77766/ ako je tento mobil citatelny na slnku. O ovaldanie nejde, to v pohode zvladne, ale dolezita je citatelnosti display a za vsekych moznych okolnosti :) Ď

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze