Sony Xperia S obdržela novou aktualizaci: co přináší nového?

5

Špičkové zařízení Xperia S výrobce Sony obdržela již druhou aktualizaci, nesoucí Android ICS. První aktualizace byla velmi kritizovaná, přinesla spíše zhoršení výkonu, horší citlivost senzorových kláves a jiné neduhy, kromě běžných vlastností nového systému. Druhá aktualizace se zaměřuje na výkon. První ohlasy jsou zatím báječné.

Sony Xperia S - oficiální fotografie

TIP: Recenze Sony Xperia S – Vlajková loď s trhlinou na pravoboku

Ve druhé polovině června letošního roku začalo Sony s uvolňováním aktualizace pro Sony Xperia S. Aktualizace v sobě nesla nejnovější verzi Androidu 4.0.4 Ice Cream Sandwich a byla označená jako 6.1.A.0.452. Já osobně krátce novou aktualizaci vyzkoušel a pochvaloval jsem si nové aplikace, multitasking a ostatní výhody nového systému. Na druhou stranu mě výrobce zklamal. Proč? Aktualizace mi totiž přišla jako ušitá horkou jehlou. Oproti předešlému Androidu Gingerbread byla odezva systému pomalejší, výkon byl stejný, pohotovostní výdrž se nezměnila, dokonce někteří si stěžovali i na zhoršení výdrže. Aby toho nebylo málo, byl pomalejší i fotoaparát a vše dovršila zhoršená citlivost senzorových kláves. Zkrátka aktualizace přinesla řadu novinek, ale i řadu bugů.

Návod: Jak aktualizovat Sony Xperia S (návod)

K dnešnímu dni má výrobce druhý pokus. Do světa pomalu vypouští druhou aktualizaci s číslem 6.1.A.2.45. Její velikost je 369,8 MB. Bohužel v sobě nenese Android Jelly Bean ale opět Android ICS. Tentokrát jsme zvědaví, snad konečně pocítíme vyšší výkon, odstranění bugů a lepší výdrž. Nová aktualizace je již dostupná i v České republice, nainstalovat ji můžete přes program Sony Update Service nebo PC Companion.

Screenshot z nového softwaru

První uživatelé uvádějí opravdu mnohem vyšší rychlost samotného prostředí, citelné zlepšení citlivosti senzorových kláves, mezi drobnostmi je pak jiná ikonka navigačního klienta WisePilot, dále i galerie obrázků má nyní rychlejší zoomování, pořizování snímků v zamknutém stavu telefonu je rychlejší i v prostředí fotoaparátu je vyšší výkon znát. Focení více snímků za sebou je také rychlejší. To jsou prozatímní změny a postřehy z nového softwaru. Situaci nadále sledujeme a budeme vám přinášet další poznatky.

Zdroje: xperia.cz, forum.xda-developers.com

Diskuze ke článku
Jarda
Tak já tuto aktualizaci mám už od včerejška a také si jí mohu jenom chválit :-) (a jinak mám tel. z české distribuce tak nevím co to tam píšete že není dostupná pro nás ;-))
Chámič
Stáhnul jsem si tuto aktualizaci a doporučuji to udělat všem. Telefon je celkově znatelně rychlejší, drobné trhání v menu uplně vymizelo. Zdá se mi i stabilnější připojení do internetu (data i wifi). Tlačítka pod displayem od aktualizace fungují s téměř 100% přesností, oproti starší aktualizaci je to obrovský pokrok. :-))
Jakub
dnes som telefón aktualizoval a prostredie je viditelne rýchlejšie. dúfam že bude pravda aj to s tou výdržou batérie :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze