Sony Xperia S: update na Android 4.0 ICS přijde do měsíce

3

Vlajková loď od Sony v mobilních telefonech je aktuálně model Xperia S. Na ty nevybavenější konkurenty ale ztrácí především absencí nejnovější verze operačního systému. Nyní však pro majitele tohoto modelu přicházejí z úst Sony dobré zprávy.

Sony Xperia S - fotografie z recenze

TIP! Recenze Sony Xperia S – Vlajková loď s trhlinou na pravoboku

"Android ICS pro Xperii S plánujeme uvolnit někdy na přelomu měsíců května a června." Větou v tomto smyslu reagoval člen "Markus" z týmu podpory Xperie S na oficiálním fóru podpory telefonů Sony na dotaz jednoho z majitelů telefonu, kdy že už konečně dorazí dlouho očekávaný update. Odpověď, které se tento uživatel dočkal tedy znamená, že první telefony by mohly být aktualizovány na Android 4.0 už za nějaké tři týdny.

Screenshot z webu podpory Sony klíčový pro majitele Xperie S

Xperia S tedy konečně přijde o jeden z hlavních neduhů, který jsme jí vytýkali v naší březnové recenzi, a kvůli kterému výrobci už dlouho spílá velká část jeho fanoušků. Výrobce sice na jednu stranu telefon dostal v poměrně rychlém časovém intervalu od oficiálního představení na MWC 2012 v Barceloně na všechny důležité globální trhy včetně toho tuzemského, mohl ovšem stejně jako třeba konkurenční HTC zapracovat na tom, aby jeho aktuální vrcholný model už z výroby přišel s tím nejnovějším softwarem, který je aktuálně dostupný. Potom nám tu vzniká celkem komická situace, kdy některé starší telefony řady Xperia ještě s logem Sony Ericssonu dostanou novější firmware dřív, než ty novější modely pod hlavičkou Sony...

Patříte mezi majitele Xperie S? Jaké funkce z Androidu 4.0 vám nejvíce scházejí, a má podle vás aktualizace vůbec smysl?

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
pudl
řekněme si na rovinu - které nejvybavanější mají ICS - jediné, co je v prodeji je HTC One X. Nic jiného lepšího momentálně na trhu není, a je otázkou, zda-li One X je lepší..... za tři týdny bude možná i SGS 3, ale to už bude i upgrade SXS na ICS. Takže co ?
Martin Vagner
Když vidím jak chodí či spíš nechodí ICS na Xperiích 2011, tak říkám na rovinu ICS na Xperii S nebrat. S 2.3.7. mi chodí SXS jak z praku, takže za sebe říkám ne!
bckp
No, tak je jich více že, třeba SGS2, NS, GN atd :) Většinou Samsung, a HTC s 1X, 1S a 1V :) ovšem co se ICS týče, hodně se na něj těším, doufám že vylepší baterku a spotřebu telefonu, a konečně budu moct začít používat i aplikace jako Google Chrome, ICS notes a podobně, navíc mi příjde, že ICS hodně vylepšila práci s CPU... Takže za sebe říkám ANOOOOO ( btw: co výrobce zmrší na updatu opraví komunita kolem CM )

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze