Sony Xperia S dostává upgrade na Android 4.0

30

Výrobce Sony umí držet slovo. Jeho dřívější prohlášení, že Xperia S obdrží aktualizaci na Android 4.0 ve druhém čtvrtletí, se nyní proměnilo v činy. Počínaje dnešním den bude po dobu tří týdnů v postupné vlně uvolňování nová verze systému. Ta přináší především velké změny v multimediální oblasti, například u Walkman přehrávače.

Sony ode dnešního dne distribuuje majitelům Xperie S nejnovější verzi systému Android Ice Cream Sandwich a rovnou ve verzi 4.0.4. Mezi obecnými vlastnostmi nechybí výrazné navýšení výkonu, optimalizace pohotovostní výdrže a samozřejmě pozměněné prostředí s novým multitaskingem a dalšími změnami.

Sony Xperia S - oficiální fotografie

TIP: Recenze Sony Xperia S – Vlajková loď s trhlinou na pravoboku

Mezi největšími novinkami, které výrobce implementoval, je nový Walkman přehrávač. Ten nabízí nové funkce, vylepšený vzhled a lepší podporu sdílení obsahu mezi sociálními sítěmi. Nová aplikace Album přináší intuitivní prohlížení obrázků, třídění alb a rychlejší odezvu a optimalizaci. Opět nechybí úzké propojení mezi galerií a sociálními sítěmi. A nakonec třetí aplikace Filmy dovolí uživateli sledovat filmový a hudební obsah ve vysokém rozlišení a kvalitě. Údajná databáze by měla zahrnovat bohatý obsah. V České republice ale zřejmě tato nová služba dostupná nebude.

Sony Xperia S - živé snímky

Dalšími novinkami jsou vylepšená uzamykací obrazovka, upravitelná velikost widgetů, aplikace pro sledování spotřeby mobilních dat nebo softwarová klávesa pro přehled spuštěných aplikací. Uživatelé mohou novou verzi systému stáhnout prostřednictvím aplikace „Update Center“ přímo v telefonu. Samotné stažení aktualizačního balíku má přes 200 MB, výrazně tak doporučuji použití bezdrátové sítě. Další cestou, jak provést aktualizaci, je přes aplikaci PC Companion.

Byla vám již nabídnuta nová verze systému a aktualizovali jste své zařízení? Podělte se s námi i ostatními čtenáři o novinky, které jste zaznamenali. Obsahuje i jiná vylepšení, které výrobce neuvedl? Co výkon telefonu? A naopak zaregistrovali jste i bugy? Piště vaše názory do diskuze pod článkem níže.

Zdroje: blogs.sonymobile.com

Diskuze ke článku
Daff.cz
Zdravim, me by zajimalo, jestli se zmenila nejak vydrz baterie... ;)
PAVEL
Jak mám aktualizovat sony ericsson xperia pro ? díky
Jakub
Přes program Sony Pc companion, on už tě navede je to dělané tak aby to pochopil každý:)
stepo
Me by zajimalo,co sony predstavilo na te akci,ktera mela probehnout, ted 20.6.2012 vsude se o tom psalo,a ted kdyz uz je 22. Tak nikde nic. :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze