Jak aktualizovat Sony Xperia S (návod)

28

Sony Xperia S se řadí mezi populární zařízení. Výrobce od zahájení prodeje uvolnil již dvě aktualizace. V našem článku se dozvíte, jak své zařízení aktualizovat oběma způsoby, čili v samotném telefonu pomocí OTA nebo prostřednictvím programu PC Companion.

Sony Xperia S - oficiální fotografie

TIP: Recenze Sony Xperia S – Vlajková loď s trhlinou na pravoboku

Dnešní článek bude o tom, jak oficiální cestou aktualizovat Xperii S. Stažení a instalace aktualizace může probíhat dvěma způsoby. Prvním způsobem je metoda OTA (vzduchem). Její největší výhodou je, že se obejdete bez počítače a kabelů. Je potřeba mít dostatečně nabitou baterii a být připojený v bezdrátové síti Wi-Fi. Ve většině případů se jedná o aktualizaci, která neobsahuje celý softwarový balíček ale pouze balíček změn, novinek a oprav. O tom svědčí i samotná velikost, například v případě verze 67 pouze 10,6 MB.

Sony Xperia S - živé fotografie

TIP: Vyzkoušeli jsme, co přináší nové aktualizace pro Sony Xperia S

Druhý způsob spočívá v aktualizaci přes program PC Companion. Zapotřebí je mít počítač, datový kabel a nabitou baterii. Přes program PC Companion se vždy stahuje kompletní softwarový balíček, který může mít velikost od 100 až po 500 MB a více. Například aktualizace s označením 73 měla kolem 300 MB. Výhodou této cesty je, že se vždy přeinstaluje celý dosavadní software a je zde menší riziko následného nesprávného fungování.

Aktualizace v telefonu vzduchem (OTA)

  • Mějte telefon nabitý minimálně na 75 %
  • Pro stažení používejte bezdrátovou síť Wi-Fi
  • Během aktualizace telefon nevypínejte, řiďte se pokyny

1. Jakmile se objeví dostupnost nové aktualizace, vyskočí vám v notifikační liště zpráva o její dostupnosti, případně dostupnost ověřte v nastavení telefonu -> aktualizace softwaru nebo v hlavním menu v aplikace Update Center -> Systém

2. Nyní klikněte na volbu stáhnout a zaškrtněte volbu stáhnout pouze přes Wi-Fi. Aktualizaci můžete stáhnout i přes mobilní internet 2G/3G ale hrozí Vám, že vyčerpáte vaše FUP (datový limit). Po stažení aktualizace dejte instalovat. Telefon se restartuje a na pozadí dojde k instalaci - trvá to 5 - 10 minut. Dojde k restartování zařízení a vyskočí vám hláška o úspěšné aktualizaci.

Aktualizace přes PC Companion

  • Stáhněte program PC Companion - zde
  • Případně po připojení telefonu USB kabelem vám vyskočí hláška upozorňující vás na možnost nainstalovat PC Companion - stiskem ano dojde k automatickému stažení a instalaci
  • Mějte telefon nabitý na 75%
  • Před aktualizací softwaru je vhodné vypnout firewall na vašem PC, můžou nastat problémy
  • Během aktualizace neodpojujte telefon ani s ním jinak nemanipulujte

1. Spusťte program PC Companion, připojte váš telefon. Po připojení vyskočí nová hláška o dostupnosti nové verze softwaru - klikněte na Aktualizovat

2. Nyní vám vyskočí obecné informace o nabídnuté aktualizaci. Uvidíte současnou verzi a novou verzi softwaru. Proces aktualizace by neměl trvat déle jak 30 minut. Během aktualizace nepřijdete o uložená data v telefonu, přesto doporučujeme pro jistotu vše zálohovat.

3. Nyní dochází ke stažení softwaru a jeho instalaci. Celá procedura trvá 5 - 15 minut.

4. Po úspěšně aktualizaci uvidíte na obrazovce hlášku "Telefon byl aktualizován, chcete-li telefon spustit, použijte následující postup". Můžete telefon odpojit a zapnout ho. První zapnutí trvá déle, zhruba pět minut. V programu PC Companion klikněte nadalší. Poté vám program sdělí, na kterou verzi byl telefon aktualizován.

Jak se Vám dnešní článek o způsobech aktualizace Xperie S líbil? Postrádali jste něco? Podělte se s námi o vaše názory a postřehy v diskuzi pod článkem níže. A budeme samozřejmě rádi i za vaše zkušenosti s novými aktualizacemi 67 a 73.

Diskuze ke článku
Jarda
tak sem aktualizoval na 73. a mohu v klidu rict ze vydrz se o neco prodlouzila a zlepsila se take plynulost celeho systemu. Takze mohu jen doporucit aktualizaci
A doufam ze ICS bude stat zato stim novym prostredim od Sony. US ABY TADY BYLA 4. :-D
wenda
čau mám arc S a aktualizace stále nejde přes OTA ani pres PC nevi nekdo proč?
metak
Zdarvim mam problém, aktualizoval jsem přes SONY PC Companion, najednou se mi mobil vypnul a uz nejde zapnout, vypadá jako by byl nějak zablokovaný. Nevím co mám dělat, za jakoukoliv odpověd předem děkuji.
Vlasta
Mě se bohužel nepovedlo aktualizovat vůbec, došel jsem ke krovu dva přes PC a nelze aktualizovat.Baterku mám na 100%... :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze