Sony ukázalo náramek SmartBand, senzor Core a aplikaci Lifelog

4

Letošní ročník veletrhu CES v Las Vegas je do velké míry i o chytrých hodinkách nebo alespoň o fitness náramcích. Není proto divu, že se do tohoto rozjetého vlaku rozhodlo naskočit i Sony, které představilo koncept náramku SmartBand, do kterého se vloží nově představí senzor Core. Vše pak pomocí aplikace Lifelog zaznamená mnohem víc, než jen vaše sportovní aktivity.

Na rozdíl od řady fitness náramků dalších výrobců SmartBand postrádá displej. Přesto však je mnohem víc než pouhým fitness náramkem. Oživá po vložení nově představeného senzoru Sony Core, který má v sobě například vibrační motorek, který vás upozorní například na příchozí hovor. Je ho možné využít i jako ovladače pro hudební přehrávač. Samozřejmě funguje i jako krokoměr a měřič srdečního tepu. Tím hlavním, čím se odlišuje od konkurence, je však jeho interakce s aplikací Lifelog ve vašem smartphonu s Androidem. Senzor Sony Core však jde používat i zcela samostatně, bez nutnosti si dokoupit náramek SmartBand.

Lifelog není přitom pouhá fitness aplikace, která zaznamenává pokroky ve vašich sportovních aktivitách. Ambice Sony jsou mnohem širší a chce zaznamenat prakticky vše, co děláte včetně zdravotních informací, kdy a co fotografujete, kdy voláte, jak dobře spíte a podobně. Aktivity aplikace nejen zaznamenává, ale měla by fungovat i jako plánovač, který vám ukáže nadcházející události, jaké bude počasí, naplánovat cíle. Do aplikace přidalo Sony i herní prvek, takže za různé aktivity dostanete určitý počet bodů. Zajímavou se zdá i funkce, kterou nazývá Sony „záložky života“. Stisknutím velkého tlačítka na SmartBand, začne Lifelog nahrávat "všechno, co se děje tady a teď", v tomto případě však není zatím zcela jasné, co tím výrobce myslí.

Náramek SmartBand by měl být nositelný 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Sony slibuje, že bude vodotěsný a na jedno nabití vydrží až pět dní v provozu. Prodávat by se měl začít už v prvním čtvrtletí a jeho předpokládaná cena je 99 euro, což by odpovídalo přibližně 3 300 Kč s DPH.

Zdroje: phonearena.com, sonymobile.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
st15i
no tak za 2-3 měsíce to bude tak za 2000 no to by šlo!!!
Kuba
Hlavně musí být plně samostatný, hlavně nezávislý na internetovém připojení.
Marek Posolda
Marek Posolda
Tento náramek mi přijde zatím nejlepší z těch co byly zatím představeny, akorát ta cena by mohla být nižší :)
GPS
Neví někdo jestli to bude mít i GPS? Třeba mapování uběhlé trasy atd... ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze