Sony se propadlo do ztráty, Xperie se přesto prodávají lépe

18

Se svými finančními výsledky a zároveň i prodejními čísly se pochlubilo japonské Sony. Za uplynulé druhé fiskální čtvrtletí se japonský výrobce propadl do ztráty, což rozhodně nepotěší. Náplastí budiž stále se zvyšující prodeje chytrých telefonů řady Xperia.

Společnost Sony dnes oznámila své finanční a prodejní výsledky za druhé fiskální čtvrtletí roku 2013, které skončilo 30. září. Celkový výdělek činí 14,8 miliard yenů, což je v přepočtu zhruba 2,8 miliard korun. Jde o poměrně nízké číslo, v minulém čtvrtletí šlo o 36,4 miliard yenů (7,2 miliard korun). To se samozřejmě promítlo do zisku. Japonský výrobce za uplynulé čtvrtletí vykázal čistou ztrátu 19,3 miliard yenů, po přepočtu bezmála 3,7 miliard korun. V minulém čtvrtletí bylo Sony ziskové (čistý zisk 3,5 miliard yenů, tedy 696 miliónů korun).

Letošním Xperiím se daří velmi dobře

Výrobce si může spravit chuť například mobilními telefony, které se prodávají velmi dobře. Za uplynulé čtvrtletí se podařilo prodat 10 miliónů Xperií a Sony tak zůstalo těsně za velkou pěticí. Nejbližší Lenovo totiž prodalo 10,8 miliónů kusů chytrých telefonů. Pro srovnání uveďme, že v předminulém čtvrtletí Sony prodalo 9,6 miliónů Xperií a před rokem šlo o 8,8 miliónů Xperií. Za celý rok 2013 pak Sony předpokládá prodej 42 miliónů Xperií. Nezapomeňme, že se jedná o fiskální rok 2013, který je aktuálně v polovině.

Zdroje: sony.net, fonearena.com

Diskuze ke článku
alf
Jsem vlastníkem Xperia U a můžu z vlastní zkušenosti říct, že jsem docela zklamaný. Vypadává komunikace se sim kartou, naprosto nefunkční GPS kdy vůbec nenajde satelit, zamrzá, totálně uvolněný a vrzající spodní kryt, upgrade pouze na ICS a šlus. Cenovka 6500,-. Pokud mají majitelé SONY podobné zkušenosti tak se jim prodeje ještě zhorší. Já už SONY prostě nechci.
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Rad by som tu videl HTC :DD
wolfowitz
snad nechcete tím říci, že celý svět kupuje to nejodpornější, co může být ----- Samsung a LG ?!?!?! pokud je někdo má, tak to koupil, protože to je levnější než SONY - viz neustále se opakující akce - dumpingových cen ! a nikomu to nevadí ?, aby za půl roku říkal už nikdy Samsung či LG ! Lidi jsou neponaučitelní, a dobře vám tak. Samsung vyrostl na zádech a umu Nokie a to se nezapomíná...........nikdy.
Padlo
Naposledy upraveno: 31. 10. 2013 13:49
Xperie Z1 je dobrý -hezký mobil ,ale štve mě ten dispelj mohli si stím víc pohrát a udělat ho kvalitnější..a možná ty rozměry trošku zmenšit...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze