Sony prozatím neplánuje nasazení USB-C na svých Xperiích

30

Do prvních zařízeních se dostává nový typ oboustranného konektoru USB-C, dříve známý pod delším označením USB Type C. Otazníky visí nad jeho rozšířením. Rezervovaně se k němu staví společnost Sony Mobile, která jej ve svých Xperiích v dohledné době nasadit nehodlá.

Hlavní výhodou konektoru USB-C je jeho oboustrannost, nebude tedy záležet, jak jej zrovna držíte. Další výhodou je víceúčelovost. Půjde nejen o kabel pro přenos dat, ale také pro nabíjení či video výstup. Nebudete tedy muset řešit, zda máte při sobě všechny potřebné kabely. Nastolení nového trendu jsme se věnovali v samostatném článku.

Prozatím se čekalo, jak na nový druh konektoru zareagují výrobci mobilních telefonů. Žádná současná vlajková loď jej ještě nenabízí. Vyjádřilo se však Sony Mobile, které uvedlo, že USB-C v blízké budoucnosti osazovat nehodlá. Společnost vyčká, jak zareaguje trh. Sony sice chce produkovat tenčí a lehčí telefony, k čemu by konektor mohl přispět, ale prozatím se hodlá zaměřit na ztenčování fotoaparátů a displejů se zachováním jejich kvalit.

Zdroje: androidauthority.com

Diskuze ke článku
Lukáš Vála Neumann
Lukáš Vála Neumann
Trochu zpatecnické..na jednu stranu nemusím Apple.. Ale jejich konektor má své kouzlo.. USB c je vlastně lighting nevím jak se jmenuje.. Akorát vypadá jinak.. Škoda sony
rrrr
Sony mě už začíná štvát,že nechce inovovat a pořád přešlapuje na místě.Zrovna USB typu C bych bral všema deseti.
Pepa
Někde jsem četl že první vlajková loď s USB-C by měla být Lumia 940 a 940XL od Microsoftu!
Martin
Já tuto zprávu docela vítám. Dokud se masivně tento druh konektoru nerozšíří, tak taky nevidím důvod proč ho nasazovat do mobilů. Mám doma 6 mobilních telefonů, přenosnou navigaci navigaci, kompaktní fotoaparát a zrcadlovku. Na všechny přístroje mám jeden datový/nabíjecí kabel a kdybych musel mít dva, tak bych už byl nasranej.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze