Sony příští rok uvede bezdrátové nabíjení pro Xperie

3

Bezdrátové nabíjení pro mobily si sice již svou premiéru v komerčním, ostrém nasazení dávno odbylo. i tak ale ještě většina výrobců tuto moderní a život ulehčující technologii stále ignoruje. Jedním z nich je i japonský gigant Sony, který to ovšem hodlá už příští rok řádně napravit. Alespoň tedy podle posledních zpráv.

Zprávu zveřejnil poměrně důvěryhodný zdroj, webový portál japonského akciového indexu Nikkei. Sony údajně připravuje bezdrátovou nabíječku, která přinese výkon 10-15W a zvládne zkrátit nabíjecí čas na polovinu, než je běžné v současné době. Mluví se o tom, že z úplného vybití do 100% by to nabíječka měla zvládnout za čas okolo jedné hodiny, což zní rozhodně moc dobře, ovšem není jasné, jaké referenční zařízení bylo pro stanovení tohoto času použito, jelikož jak známo, zdaleka ne každý přístroj má stejnou kapacitu baterie.

Bezdrátové nabíjení se v budoucnu doufejme bude prosazovat čím dál více

TIP! Sony příští rok očekává výrazný nárůst prodejů svých Xperií

Sony nabíječku vyvíjí ve spolupráci s Wireless Power Consortium a bude tedy splňovat mezinárodní standard Qi, který dodržují například i bezdrátové nabíječky a telefony od Nokie nebo LG. Oficiální představení je ovšem v nedohlednu, Sony údajně počítá s termínem až ve druhé polovině roku 2014.

Zdroje: e.nikkei.com, xperiablog.net