Google vysvětluje, jak funguje Live HDR+ a duální expozice u Pixelů 4

Google vysvětluje, jak funguje Live HDR+ a duální expozice u Pixelů 4
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Live HDR+ umožňuje získat náhled podoby výsledného snímku po aplikaci HDR+
  • Posuvníky duální expozice pomohou při práci se světlem a stíny

Nový Pixel 4a podporuje Live HDR+, ale také duální expozici, což jsou funkce, které byly poprvé představeny u původních Pixelů 4 a neobjeví se u předchozích generací smartphonů od Googlu. Internetový gigant se proto na svém blogu rozhodl vysvětlit, k čemu tyto režimy vlastně jsou, a to včetně malé ukázky toho, jaká „kouzla“ umí.

Google HDR+

Začněme funkcí Live HDR+, díky níž je možné si prohlédnout náhled podoby výsledného snímku po aplikaci HDR+. Právě pomocí HDR+ Pixel „slepí“ dohromady 3 až 15 snímků, díky čemuž fotografie vypadá (podle „úsudku“ algoritmů) nejlépe, jak je to jen možné.

Níže si můžete prohlédnout rozdíl mezi živým náhledem s HDR+ a finálním výsledkem s aplikovaným HDR+. Snímky nejsou úplně identické, přesto vypadají vcelku podobně. Rozdíly pak opravdu těžko rozpoznáte při náhledu na malé obrazovce smartphonu.

Google HDR+

Posuvníky duální expozice umožní dosáhnout kýženého výsledku při práci se světlem a stíny. Níže si můžete prohlédnout, jak snímky vypadají po úpravě pomocí posuvníků duální expozice.

Google duální expozice

Na oficiálním blogu si můžete přečíst kompletní popis jednotlivých procesů, ke kterým při pořizování snímků dochází.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze