Sony představilo dvojici novinek s LTE: Xperia GX a Xperia SX

6

Výrobce Sony dnes v Londýně představil dvojici exkluzivních LTE novinek řady Xperia, Xperii GX a Xperii SX, které se objeví pouze v Japonsku. Obě přinesou kromě technologie LTE také velké kvalitní displeje, pořádné fotoaparáty a operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Dvojice přístrojů od Sony má následovat veleúspěšné modely Xperia NX a Xperia acro HD, které patří mezi nejprodávanější smartphony v Japonsku, a hodlají přinést na trh superrychlé LTE, elegantní stylový design a ty nejmodernější technologie se zaměřením na japonský trh.

Sony Xperia GX

Výkonnější model Xperia GX, dříve známý pod kódovým označením Hayabusa, má být novou vlajkovou lodí výrobce (minimálně tedy v Japonsku) a hodlá to podpořit i svým hardwarem. Přinese dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s taktem 1,5 GHz, 16 GB interní paměti a operační systém Android v nejnovější verzi Ice Cream Sandwich. Povšimnout si též můžete, že nová Xperia nemá žádná tlačítka, jako například Samsung Galaxy Nexus.

Zabodovat by pak měl s velkým HD displejem „Reality“ s úhlopříčkou 4,6 palce, který bude podpořen enginem Bravia pro krystalicky čistý a ostrý obraz. Ruku v ruce s velkým displejem půjde také 13 Mpx fotoaparát Exmor R s novou HDR technologií, kterou jsme již měli možnost vidět ve videu.

To vše se podařilo vměstnat do těla s tloušťkou 8,6 mm a hmotností 127 gramů. Vešla se tam také baterie o kapacitě 1700 mAh, která by měla udržet přístroj na živu dost dlouho.

Technické parametry Sony Xperia GX

Konstrukce131 × 69 × 8,6 mm, 127 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 4,6" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz
PaměťRAM: 1,02 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: ?, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2012, ?

Sony Xperia SX

Druhý představený smartphone tak nekompromisní hardware nenabídne, rozhodně si ale může přičíst jedno prvenství. Jedná se totiž o světově nejlehčí LTE přístroj na trhu s hmotností pouhých 95 gramů.

Ostatní specifikace řadí přístroj spíše do vyšší střední třídy. Přinese qHD displej s názvem „Reality“, úhlopříčkou 3,7 palce a enginem Bravia, díky čemuž si zachová relativně kompaktní rozměry. Nechybí dvoujádrový procesor s taktem 1,5 GHz, 8 GB interního úložiště a opět nejnovější verzi systému Android.

V oblasti fotoaparátu se Sony rozhodlo lehce ustoupit a Xperia SX tak nabídne „pouze“ 8 Mpx, opět ale s novým senzorem Exmor R, HDR technologií, schopností natáčet Full HD video a pořizovat panoramatické 3D snímky.

Mimo jiné tu najdete pro Japonsko specifické služby, jako je infračervený port, mobilní peněženku či mobilní televizi.

Technické parametry Sony Xperia SX

Konstrukce115 × 54 × 9,4 mm, 95 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 3,7" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz
PaměťRAM: 1,02 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: ?, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2012, ?

Něco navíc

Pro obě dvojice společné jsou pak tři nové multimediální aplikace a huby, které Sony vytvořilo speciálně pro ně. První je známý Walkman, který zkombinuje kvalitní zvukové technologie včetně Clear stereo, Clear bass, VPT surround sound, manuální ekvalizér či xLOUD, čímž nabídne ultimátní zážitek pro posluchače a milovníky hudby.

Druhým bonusem je aplikace Album, která dá uživatelům velmi jednoduchý a hlavně rychlý způsob, jak prohlížet a sdílet fotografie v telefonu. Samozřejmostí je integrace sítí Facebook a dalších.

Nakonec Movies v sobě spojí jednoduchý a kvalitní videopřehrávač s online databází, která vám vyhledá veškerou potřebnou informaci o tom kterém filmu.

Sony Xperia GX a Xperia SX se začnou prodávat v létě letošního roku, prozatím pouze v Japonsku. Vzhledem k jejich velkému potenciálu jsme si ale jisti, že si časem proklestí cestu i k nám.

Zdroje: sonymobile.com, phonearena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
obluda zelená
To by mě zajímalo, jestli mají paměťové karty. Nebylo by to od věci. Nechápu dnešní trend. To si potom člověk musí kupovat jenom pádla a highendy, aby měl slušnou kapacitu paměti a nemůže si ani koupit menší a levnější telefon.
xsarahdi
NO tak HAYABUSA je realitou a teraz len či tak isto bude vyzerať HAYABUSA pre ostatný svet...modely pre Japonsko sa stále dizajnovo líšili od celosvetovo predávaných viď. ARCO HD http://www.itechnews.net/2012/01/12/sony-ericsson-xperia-nx-so-02d-and-xperia-arco-hd-so-03d-smartphones-for-ntt-docomo/
Inak dúfam v microSD karty lebo 16GB na TOP model je málo a 1700mAh baterka je tiež dosť málo aj keď Japonci si na kapacitu nepotrpia. Tak dúfam, že HAYABUSA pre EU bude mať tých spomínaných 2200mAH aj keď ani na Xperii S so starším HW a novým FW nieje zlá výdrž nato, že to má 1750mAH a HD displej...:D
Som zvedavý na displej a výkon ktorý bude určite predčiť ONE S keďže SONY vie vyladiť telefón k dokonalosti.

Krásny vyzývateľ Samsungu SIII a výkonovo ho určite potrápi a to bude mať "IBA" 2jadrový procesor...
securid
A oba budou mit zlute fleky na displeji po zahrati nad 40 st :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze