Sony Ericsson Xperia X10 na Androidu 2.2 ve 2Q 2011

2

Máme dvě zprávy pro majitele telefonů Xperia X10. Jednu dobrou a jednu špatnou. Ta dobrá je, že se dočkají Androidu ve verzi 2.2 Froyo, a ta špatná, že to bude údajně až během druhého čtvrtletí nadcházejícího roku.

Nepříliš povzbudivé informace z webu tureckého Sony Ericssonu

Poté, co Sony Ericsson před nedávnem oficiálně uvolnil update pro svůj oblíbený hig-end komunikátor Xperia X10 na Android 2.1 (Eclair), čímž splnil morální povinnost vůči uživatelům, se objevují nové zprávy o tom, že výrobce pracuje na další aktualizaci v podobě operačního systému Android v novější verzi 2.2 s označením Froyo. Záměrně uvádíme "novější", protože po včerejším launchi nového Androidu 2.3 Gingerbread již Froyo definitivně ztratilo pozici nejnovějšího robotího systému.

Úspěšný komunikátor s žalostnou podporou ze strany výrobce, kterou si povedený kousek opravdu nezaslouží

Tip: přečtěte si také naší recenzi Sony Ericsson Xperia X10

Na webu jeho turecké pobočky se objevila krátká zpráva, ve které se autoři krátce zmiňují o tom, že update na novější verzi 2.2 prý bude k dispozici v průběhu druhého čtvrtletí roku 2011. To je pro mnoho potencionálních zákazníků naprosto neakceptovatelný fakt, díky kterému se mnozí z nich rozhodnou pro přístroje jiných značek, což pomalu se vzpamatovávajícímu se výrobci na pověsti opravdu nepřidá, stejně jako to, že až bude probíhat aktualizace firmware na verzi 2.2, tak již bude na trhu k dispozici pravděpodobně verze 3.0 Honeycomb, čímž se dostáváme dokonce o dvě generace dozadu. Na druhou stranu můžeme být alespoň rádi, že se podpory nevzdal úplně po updatu na Android 2.1.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Superman
Doufám, že 2.3 Gingerbread v budoucnu vydají i na X10. Co se týče ale aktualizace 2.1, tak jsem naprosto spokojen. Vyplatilo se na ní tak dlouho čekat. Já si myslím, že X10 je natolik dobrý phone, aby na něj v budoucnu vyšla skoro každá aktualizace co Sony Ericsson jen udělá na jiné mobily.
pákoko
Já bych trochu ještě počkal Gingerbread-em! Ted' jsme dostali aktualizaci, zatím to stačí, SE firma nemusí spěchat nikam! Pomalý práce je lepší než richle udělat něco špatně. Jinak já jsem taky spokojen, nazačatek jsem měl problemy, ale všechno je upravení, všechno funguje bez chyb, doufám že to zustane tak.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze