Sony Ericsson Xperia X8 oficiálně na Androidu 2.1 (video)

11

Sony Ericsson během dnešního dne začíná uvolňovat oficiální update operačního systému pro Xperii X8 na Android 2.1 Eclair. Nyní jsou tedy všechny přístroje z řady XPERIA oficiálně aktualizovány na verzi 2.1 a bohužel nejsou žádné nové informace ohledně updatu na 2.2 Froyo.

Švédsko-japonský výrobce mobilních telefonů Sony Ericsson si připravil pěkný vánoční dárek pro uživatele přístroje Xperia X8. Od dnešního dne totiž začíná s postupnou aktualizací jejího OS na verzi Android 2.1 Eclair. Bohužel tím však pouze vzdáleně dotahuje konkurenci, jejíž telefony již běží na Androidu verze 2.2. Výrobce sice uvolnil update už dnes, ale zatím jen pro vybrané země. Pokud bude Sony Ericsson postupovat stejně, jako u ostatních Xperií včele s hig-endovým modelem X10, tak se dočkáme updatu se zpožděním v ČR někdy těsně kolem poloviny prosince. Nyní vám nabízíme kompletní přehled změn, které aktualizace operačního systému pro tento celkem úspěšný androidí model přinese:

Xperia X8-oficiální fotografie
Tip: přečtěte si také naší recenzi Sony Ericssonu Xperia X8.

Nové funkce a vylepšení pro Sony Ericsson Xperia X8

  • Vylepšení funkce Bluetooth s podporou odesílání a přijímání obrázků, kontaktů a dalších dat
  • Nové zálohování a obnovení aplikací, s rozšířeným obsahem zálohování
  • Automatická synchronizace kontaktů mezi obrázky na Facebooku s telefonním seznamem
  • Lepší práce s SMS a MMS zprávami
  • Vylepšený webový prohlížeč
  • Aktualizované aplikace Time a Media Scape

Nový software je pro X8 dostupný přes program SEUS (Sony Ericsson Update Service)

Zda je aktualizace dostupná právě pro váš přístroj zjistíte buď prostřednictvím programu SEUS update nebo pomocí SI čísel uvedených na výrobních štítcích pod baterií, jejichž seznam Sony Ericsson průběžně aktualizuje na svém produktovém blogu. Pokud ale nechcete tak dlouho čekat, tak se porozhlédněte po známém webu XDA Developers, kde je údajně možné pár neoficiálních ROM sehnat. Na závěr ještě malá poznámka: po aktualizaci systému již není možné jej zpětně "downgradovat" na verzi 1.6.

Aktualizováno 29.11. 2010

Aktualizováno o krátké video, na kterém je vidět Xperia X8 dokonce v černém barevném provedení, běžící na aktualizovaném systému Android 2.1 Eclair.

Zdroje: gsmarena.com, community.livejournal.com

Diskuze ke článku
olphone
Bezva zprava! SE pomalu dá celou xperiu pořadně dohromady. Podle mého názoru ted' x10 je nejlepší androidák.
bob
neví už někdo náhodou jestli vylepšení - "Lepší práce s SMS a MMS zprávami",znamená že se budou moci psát na telefonu zprávy ve svislé poloze na alfanumerické klávesnici nebo zůstala qwerty?
Tonky
Take by me zajimalo jestli bude moznost psat i na alfanumericke klavecnici?A zajimalo by me kdy bude moznost si telefon aktualizovat?
frye
Tonky: Tady pišou o tom:
http://blogs.sonyericsson.com/
Je to oficiální site, jenom anglicky, ale na každou otazku dostaneš odpověd!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze