Sony Ericsson Live: malý dotykový Walkman s Androidem

11

Sony Ericsson dnes odhalil zbrusu nový mobilní přírůstek do oblíbené série Walkmanů. Live with Walkman hodlá zkombinovat sociální sítě a mobilní funkce do jedné sféry, a k tomu přidává Android Gingerbread a pořádnou podporu obsahu od Sony.

Hlavní devízou přístroje bude, jak už asi všichni chápete, hudba a vše kolem ní. Dedikovaná klávesa Walkman vás ihned pustí do menu, ve kterém můžete poslouchat, sdílet a kupovat nový hudební obsah. Díky integraci Facebooku můžete jednoduše sdílet své skladby i na zdi profilu.

Design telefonu se drží zajetých kolejí série a nabízí ostré i zaoblené hrany, lehce sportovní a velmi svěží vzhled. Ten ale není vše. Možná jste si již zvykli, že se telefony této značky soustředí především na hudbu, v těle Live with Walkman ale naleznete i mocný 1GHz procesor, 3,2 palcový kapacitní displej s rozlišením 320 x 480 pixelů či operační systém Android 2.3 Gingerbread.

Je vám stále málo? A co takhle přední kamerka pro videohovory a zadní fotoaparát s 5 Mpx a schopností natáčet HD video (720p)? A jako menší bonus specifické aplikace na Android Market a funkce xLOUD od Sony, které pořádně naboostuje audio výstup.

Jak už jsme se zmínili výše, čeká vás plná integrace Facebooku, se kterým můžete sdílet jak hudbu, tak fotografie, videa a mnoho dalšího. Spolu se sociální sítí narazíte i na dynamickou aplikaci Media Discovery, která bude snímat vaši zálibu ve skladbách a doporučovat další alba. Nakonec vše završuje služba Qriocity od Sony, skrze níž si stáhnete miliony skladeb přímo do telefonu.

Sony Ericsson Live with Walkman by měl dorazit na trh v posledním čtvrtletí letošního roku. O cenách zatím slovo nepadlo, o novinkách vás budeme nadále informovat.

Technické parametry Sony Ericsson Live with Walkman

Kompletní specifikace
Konstrukce106 × 56,5 × 14,2 mm, 115 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,2" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2011, 5 050 Kč

Zdroje: gsmarena.com, sonyericsson.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Daff.cz
No tak tohle je trosku stroj, doufam, ze to nezabijou cenou. Dalo by se rict, ze konecne vse v jednou. A velmi se mi libi... Jsem zvedav...
Macik
Hezký to je. O tom žádná. Xperia mini se teď prodává za necelych 5000, tohle má navíc hw klávesu walkman a nepatrně větší displej. Vic jak těch pět tisic za to nebudou moct chtít. Pokud stihnou předvánoční trh, tak by to mohlo mit úspěch.
Jakub
Pěkné, SE se poslední dobou moc snaží a de mu to. Ale už sem objednal novou xperii mini zítra mi příjde už se těšim jak malej. :D
Radim
Tohle by mohl být můj druhý mobil k další SIM kartě. Když je to walkman, tak se dá čekat, že bude mít kvalitní audio výstup do sluchátek a navíc má FM rádio. Většina mobilů zvuk dost zanedbává a iPhone zase nemá FM rádio.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze