Sony Ericsson Jalou pro dámy: kratší než rtěnka

10

Sony Ericsson dnes představil nástupce hranatého véčka Z555i, model Jalou. Opět přichází s netradičním designem, na kterém bychom oblou linku hledali jen těžko. Telefon se chlubí svou velikostí. Podle výrobce je prý Jalou kratší než rtěnka!

S véčkem Jalou jsme se setkali už před časem, když na internet unikly jeho první špionážní snímky. Tenkrát se nám však Jalou představil pod kódovým jménem Bao. Dnes přišel den, kdy se Jalou představil celému světu. Výrobce se hrdě chlubí, že telefon je kratší než rtěnka.

Sony Ericsson Jalou

Sony Ericsson Jalou přidává oproti svému předchůdci ke stylovému vzhledu také kvalitní výbavu. Přední je zde však design, na kterém si návrháři dali opravdu záležet a přibalili také několik drobných překvapení. Stačí zmáčknutí tlačítka a z hlavního displeje se rázem stane plnohodnotné zrcátko. Překvapující je také velikost telefonu. Na výšku má Jalou pouhých 73 mm a váží 84 gramů. Malá výška bohužel musí být vyvážena větší tloušťkou, která narostla na 18 mm.

Výbava je zde kvalitní. Nic nového však nehledejme, v tomto ohledu se jedná o klasický Sony Ericsson. Vnější displej je monochromatický a dostal úhlopříčku 1,3 palce. Vnitří displej pak získal klasické QVGA rozlišení a úhlopříčku 2 palce. Potěší aplikace YouTube pro vkládání videí přímo z telefonu a také na jejich okamžité sledování. WalkMate naopak změří počet ušlých kroků a řekne vám o stavu vaší kondice. Další nová aplikace pravidelně aktualizuje informace o vašem znamení zvěrokruhu.

3,2 Mpx fotoaparát bude zřejmě použitelný pouze pro pořízení momentek, nenabízí totiž žádnou možnost přisvětlení ani automatické zaostřování. Malinko nám pomůže alespoň aplikace Photo Fix. Vestavěná paměť bude čítat 100 MB a nesmí chybět podpora paměťových karet microSD. Samozřejmostí je také bezdrátová technologie Bluetooth. Na internet se připojíte jak s technologií EDGE, tak s novější 3G. Na jedno nabití vydrží telefon běžet asi 350 hodin a volat lze až 7 hodin.

Protože se však jedná o stylový telefon, výrobce se spolčil se světoznámou módní ikonou Dolce&Gabbana a společně připravili taktéž speciální limitovanou edici modelu Jalou. Ta bude oproti normální verzi ozdobena 24karátovým zlatem. Prodávat se bude v růžové barvě, ve které běžný model nebude dostupný. Výbavou se však od běžného Jalou nijak neliší. V telefonu nalezneme také speciální schémata, videa a obrázky spojené s D&G.


Sony Ericsson Jalou ve speciální edici Dolce&Gabbana

Sony Ericsson Jalou se začně prodávat na vybraných trzích od 4. čtvrtletí tohoto roku ve třech barevných provedeních: Deep Amethyst, Aquamarine Blue a Onyx Black. V ČR se objeví pouze v černé barvě. O ceně zatím výrobce neinformoval.

Technické parametry - Sony Ericsson Jalou

Rozměry 73 x 45 x 18,2 mm
Hmotnost 84 gramů
Konstrukce véčko
Sítě GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 UMTS/HSPA 900/1700/2100
Displej vnější: 1,3“ monochromatický LCD displej 128 x 36 pixelů vnitřní: 2“ TFT displej 240 x 320 pixelů (QVGA) s 262 tisíci barev
Paměť vestavěná 100 MB, paměťové karty microSD
Otevřený operační systém NE / (Sony Ericsson UI)
Organizační funkce budík, kalkulačka, kalendář, režim letadlo, poznámky, telefonní seznam, stopky, časovač, úkoly
Multimédia Bluetooth™ stereo (A2DP), přehrávač médií, Mega Bass™, vyzváněcí melodie ve formátu MP3/AAC, PlayNow™, funkce rozpoznávání hudby TrackID™, 3D hry, rádio FM s RDS, Java™, Motion gaming, Streaming videa, Přehrávání videa, Walk Mate, YouTube™, Internetový prohlížeč Access NetFront™, záložky, vyhledávač Google™ (v pohotovostním režimu), webové kanály
Fotoaparát 3.2 Mpx fotoaparát, aplikace Photo Fix
Datové funkce Bluetooth 2.0
Baterie a výdrž
Doba hovoru: 7 h (GSM)
Pohotovostní režim: 350 h (GSM)
Cena a dostupnost 4. čtvrtletí, cena neznámá, v ČR v prodeji pouze v černé barvě
Diskuze ke článku
jalda
že nemá přisvětlení? lžete! Vypadá to, že co nenajdete v tiskovce, tak automaticky telefonu odepíráte. Telefon má LED blesk. Opravte si to a příště třeba navštivte zahraniční weby.
Martin Pulzner
Dobrý den, odkud máte informaci, že má telefon LED blesk? Žádný z oficiálních zdrojů LED neuvádí a není vidět ani na žádném ze snímků telefonu.
jalda
co třeba sonyericsson.com, zkusili jste? stačí hledat. je to jak ve specifikacích telefonu, tka i na official fotce.
Ondřej Kiedroň
Ondřej Kiedroň
Fotografie na Britské oficiální stránce SE je podle všeho upravená nějakým grafickým programem. Pokud tam dioda opravdu je, jedná se zřejmě o diodu, která má upozornit na zmeškané události apod. Pro focení je tato dioda zcela nepoužitelná, a to hned ze dvou důvodů: 1) přes tlustý barevný plast by asi moc světla pro focení nevydávala, 2) je umístěna na místě, na kterém je pro fotoaparát zcela neužitečná.

A k zahraničním webům. Je to dobrá věc, ale v takových případech vycházíme především z oficiální tiskové zprávy vydané přímo výrobcem, kde se předpokládá, že žádné chyby apod. nebudou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze