Snadnější plánování cestování? S Google Destination ano

S blížícím se jarem a především létem opět poroste zájem o cestování. Toho si je vědom také Google, který právě pro účely snadného plánování vašich cest vylepšil své vyhledávání. Velmi snadno získáte přehled o vámi vybrané destinaci, ceně a dalších podrobnějších informací. A to samozřejmě přehledně i na displeji smartphonu.

Google logo 2015

Novinka nazvaná Google Destination vznikla v podstatě díky všem uživatelům, kteří vyhledávají. Google totiž v loňském roce zaznamenal 50% nárůst vyhledávání týkajícího se cestování. Doposud jste se však museli spokojit s klasickými výsledky, mezi kterými bylo nutné překlikávat. Navíc mnoho webových stránek není uzpůsobených pro pohodlné prohlížení na displeji mobilního telefonu. Google se rozhodl vyřešit nejen komfort, ale také sloučil vše na jedno místo pro větší přehlednost a rychlejší plánování.

Výhodou je, že si do telefonu nemusíte instalovat žádnou další aplikaci. Postačí vám klasické Vyhledávání Google, které se nachází v drtivé většině telefonů s Androidem. Do pole vyhledávání pak jednoduše zadáte, kam byste rádi jeli. Nemusíte být ani vyloženě konkrétní, postačí zadat například „Europe“ a k místu připojit ještě slovo „Destination“. V daný moment vyhledávání ví, že se chystáte plánovat výlet či dovolenou a v okamžiku vám nabídne zajímavá místa po celé Evropě. To však zdaleka není vše. Google okamžitě prozkoumá nabídky dopravy a hotelů. U každého místa tak vidíte, na kolik vás přibližně vyjde cesta a kolik peněz utratíte za ubytování.

V podrobnostech můžete snadno zjistit, zda se například nevyplatí cílovou destinaci navštívit jindy, kdy jsou levnější letenky nebo ubytování. Vše zjistíte okamžitě pouhým posouváním časové osy, ceny se v reálném čase mění. Pakliže máte vybránu nejen destinaci, ale například i vytouženou náplň vaší dovolené, můžete to Google sdělit. Jako příklad je uváděno „Surfování Španělsko“ a v daný moment vám již budou nabízeny pouze lokality vhodné pro váš požadavek. Nechybí pokrytí celého světa a tím pádem ani turisticky zajímavá místa v České republice.

K dispozici je také podrobnější nastavení, ve kterém můžete zjistit, jaké bývá obvykle na daném místě počasí a tomu přizpůsobit termín návštěvy. Pokud si již vybere konkrétní místo, čeká na vás nepřeberné množství tipů na výlety po okolí, které jsou ověřené od lidí, kteří místo navštívili před vámi. Opět nejde jen o prostý výpis míst. Vše je doprovázeno fotografiemi, doplňkovými informacemi a recenzemi uživatelů.

Rozšíření Google Destination by se ve vyhledávání mělo objevit postupně a aktuálně na redakčních telefonech ještě nefunguje.

Stáhnout Google Search

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: googleblog.blogspot.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze