Sluchátka Pixel Buds Pro 2 zaujmou „vajíčkoidním“ pouzdrem i senzačním zvukem

První dojmy
2
Sluchátka Pixel Buds Pro 2 zaujmou „vajíčkoidním“ pouzdrem i senzačním zvukem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka zaujme tvarem pouzdra, ale i samotných sluchátek
  • Ta se po nasazení do uší musí otočit, disponují ploutvičkou
  • Jaké jsou naše první dojmy a co najdou zákazníci v balení?

Google se již nějakou dobu angažuje v oblasti wearables, kde se může pochlubit třetí generací hodinek Pixel Watch a také relativně širokou nabídkou bezdrátových sluchátek. Na post pomyslné vlajkové lodi nyní dosedla novinka s označením Pixel Buds Pro 2, kterou pro vás testujeme. Nyní, s pádem celosvětového embarga, se můžeme podělit také o naše dojmy. Jedná se o referenční sluchátka pro telefony s operačním systémem Android, podobně jako by tomu mělo být u smartphonů Pixel.

Sympatické balení, avšak bez kabelu

Balení nových sluchátek od Googlu je příjemně kompaktní, chtělo by se říci až roztomilé, a je pouze zmenšeninou balení nejnovějších Pixelů 9. Samotnou krabičku kryje papírový „rukáv“ s barevným tiskem. Krabička jako taková je na první pohled recyklovaná/recyklovatelná a nenajdete v ní žádné plasty, ale ani nabíjecí kabel, ten si musí zákazník obstarat sám. Kromě manuálů však v balení najdeme samotná sluchátka a také tři další velikosti silikonových nástavců. Celkem má uživatel k dispozici čtyři velikosti, neboť jedny jsou již nasazeny na sluchátkách samotných, a mně konkrétně vyhovovaly.

Zajímavostí těchto sluchátek (ovšem u sluchátek Googlu to není nic vyloženě nového) je také tvar pouzdra, který zkrátka připomíná vajíčko. Google se tak podobně jako v říši smartphonů i u sluchátek relativně dost odlišuje od konkurence. Osobně sice preferuji spíše pouzdra obdélníkového tvaru, avšak i toto řešení má něco do sebe a pouzdro samotné příjemně padne do dlaně.

Kromě párovacího tlačítka na zadní straně a USB-C konektoru na straně spodní je zajímavostí také otvor v blízkosti nabíjecího konektoru. Jedná se o „mřížku“ reproduktoru, který má za úkol pomoci s vyhledáním sluchátek v domácnosti. Emitovaný zvuk je relativně hlasitý a sluchátka také v průběhu prozvánění blikají bílou LED na přední straně. Víko pouzdra má příjemný odpor a zavření doprovází uspokojivé klapnutí.

Vysoký komfort i při delším poslechu

Mírně netradiční je i samotný tvar sluchátek, které si nejprve nasadíte do uší a poté je otočíte. Sluchátka disponují ploutvičkou a výsledný efekt je více než povedený – sluchátka jsou pohodlná i při několikahodinovém poslechu, ale zároveň nemáte nepříjemný pocit, že vám sluchátka naprosto utěsnila zvukovod, jako to některé modely umí. Sluchátka také drží skvěle v uších a díky ochraně dle IP54 s nimi nebude problém sportovat.

Stran zvuku si necháme podrobné hodnocení až na klasickou recenzi. Sluchátka však mají velmi dobře fungující ANC i relativně přirozeně působící transparentní režim označený jako Okolní zvuk. Sluchátka zvládnou automaticky detekovat rozhovor a do tohoto režimu se přepnout. Aplikace také nabízí velmi pěkně zpracovaný ekvalizér, aktivaci vícebodového připojení či prostorového zvuku a mnoho dalšího.

Diskuze ke článku
Lukáš QproTest
Dají se ploutve sundat. Mám Samsung Buds FE a musel jsem si je sundat. Zdá se, že záleží na tvaru ucha. Mně končí ploutev před klenbou, tedy se o ní nezapře. Bez ploutev drží lépe, ale na běhání to není. Scheisse
Tomáš Vít
Napájecí dok opět nemá Qi dobíjení?! To je výborná drobnost, pro mě hodně praktická. (Už už jsem je chtěl vyzkoušet místo Buds2 Pro, které si tvarem pochvalují skoro všichni, jen mě vypadávají, nebo s jiným silikonem tlačí.) ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze