Pixel Buds Pro 2: s těmito sluchátky se budou vaše uši cítit jako ryba ve vodě

Mají totiž „ploutvičky“
Pixel Buds Pro 2: s těmito sluchátky se budou vaše uši cítit jako ryba ve vodě
Fotografie: Google
  • Sluchátka slibují excelentní zvukovou kvalitu i nadprůměrně dlouhou výdrž s aktivovaným ANC
  • Jedná se o první sluchátka s podporou umělé inteligence Gemini
  • Výrobce si je cení na více než 6 tisíc korun

Dozajisté nejmenším, ale určitě ne nezajímavým produktem dnešní keynote společnosti Google, jsou sluchátka Pixel Buds Pro 2, která zaujmou nejen designem. Začněme však právě tím, neboť tato sluchátka se mohou pochlubit pověstnou „ploutvičkou“.

Menší, lehčí, pohodlnější

„Ploutvičku“ můžete znát například z prvních generací sluchátek Samsung Galaxy Buds, ačkoliv je v případě Pixel Buds Pro 2 menší a celkově trochu jiná. V každém případě výrobce slibuje, že se má jednat o extrémně pohodlná sluchátka, která jsou oproti předešlé generaci o 27 % menší a o 24 % lehčí. Hmotnost každého sluchátka činí pouze 4,7 gramů, včetně pouzdra (s nasazenými sluchátky pak 65 gramů).

Google Pixel Buds Pro 2

Jejich vývoj také doprovázel výzkum pro dosažení co nejvyšší úrovně uživatelského komfortu. Z tohoto důvodu Google nechal zkoumat 45 milionů lidských uší, aby mohl vytvořit co nejlepší tvar. Sluchátka jsou nabízena v několika líbivých barvách, jako je bílá „Porcelain“, šedá „Hazel“, zelená „Wintergreen“ či růžová „Peony“, které jsou výrazné a ladí se zbytkem hardwarového portfolia.

Působivá má být pochopitelně i kvalita zvuku, o kterou se kromě designu sluchátek stará vylepšené ANC. To se spoléhá na nový čip Google Tensor A1, jenž umí provádět změny na základě okolního hluku úctyhodným tempem 3 miliony za sekundu. Schopnost adaptace zvuku na základě okolí tak má být dechberoucí, stejně jako potlačení hluku v kombinaci s technologií Silent Seal 2.0. Pixel Buds Pro 2 jsou zároveň prvními sluchátky s podporou umělé inteligence Gemini.

S ohledem na slibovaný vysoce kvalitní zvuk či podporu umělé inteligence jistě potěší také velmi pěkné hodnoty v oblasti výdrže. Výrobce konkrétně slibuje 8 hodin přehrávání hudby se zapnutým ANC a celkem 30 hodin v kombinaci s energií uloženou v pouzdru. Bez aktivovaného ANC pak činí výdrž 12 hodin, respektive 48 hodin. Výrobce rovněž slibuje schopnost získat až 1,5 hodiny poslechu s vypnutým ANC po pouhých 5 minutách sluchátek v pouzdru. Stran zvýšené odolnosti neschází IP54 týkající se sluchátek samotných, resp. IPX4 vztahující se na pouzdro. Samozřejmostí je také podpora bezdrátového nabíjení Qi či nejnovější Bluetooth 5.4.

Cena a dostupnost

Výrobce si nová sluchátka Google Pixel Buds Pro 2 cení na 6 199 Kč (249 eur) s možností předobjednání u exkluzivních partnerů společnosti Google, kterými jsou O2, Alza.cz a Datart, a v obchodě Google Store. Na pultech se pak objeví 26. září.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze