Skupina PSA a Ford budou spolupracovat na infotainmentu

Skupina PSA a automobilka Ford spolupracují již patnáct let při vývoji pohonných jednotek. Spolupráce bude pokračovat i nadále, ale nově se bude týkat také oblasti vozů a mobilního připojení.

TIP: Auta a mobily: co umí Peugeot 508 v základu a 208 v plné síle?

Perfektní jízdní vlastnosti jsou dnes do jisté míry jen jedním z několika důvodů nákupu právě daného vozidla. Stále se sice jedná o nejdůležitější vlastnost, ale v poslední době může volbu vozidla poměrně zkomplikovat infotainment, kterých je na trhu celá řada a prakticky žádná automobilka rozhodně nespí na vavřínech.

Ford Sync

Obě zmíněné společnosti chtějí nabídnout bezpečnější a praktičtější využívání infotainmentu a otevřít ho třetím stranám. V této souvislosti bude spolupráce probíhat i s dceřinou společnosti skupiny Ford s názvem Livio, která stojí mimo jiné za technologií SmartDeviceLink.

Auta a mobily: Peugeot 508 a 208

SmartDeviceLink je open source platforma, která usnadňuje integraci aplikací na chytrých telefonech, které jsou zaměřeny na dopravní informace, parkování a zábavu do automobilu. Všechny aplikace je možné ovládat přes hlasové ovládání. Livio má na svědomí také Car Easy Apps. Jedná se o softwarovou platformu pro výměnu zabezpečených dat. Výměna dat dnes standardně probíhá mezi automobilem, chytrým telefonem a cloudem, což nabízí zcela nové možnosti, které mohou být nabídnuty potenciálnímu zákazníkovi.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze